Πολιτική

Αυτό είναι το προφίλ ιδανικού υποψήφιου: «Νέο αίμα και πρακτικά μυαλά στους δήμους»

Αυτό είναι το προφίλ ιδανικού υποψήφιου: «Νέο αίμα και πρακτικά μυαλά στους δήμους»

Τον τρόπο επιλογής  υποψηφίου δημοτικού συμβούλου που φαντάζει ιδανικός δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research. Αυτοδιοίκηση αποδεσμευμένη από κομματικές αγκυλώσεις και μακριά από τον 40άρηδες με εμπειρία στα διοικητικά του δήμου και «βεβαρημένο παρελθόν» φαίνεται πως επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι των δημοτικών εκλογών.

 

Έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι ερωτώμενοι πολίτες δηλώνουν στην πλεινότητά τους ότι δεν συγκινούνται από το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», ότι επιθυμούν τοπικούς άρχοντες, νέους, που να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και ότι σε δευτέρο γύρο θα στήριζαν έναν υποψήφιο της κεντροαριστεράς. Προτάσσουν, δε, στο «top 20» των καλύτερων δημάρχων ανά τη χώρα, τον δήμαρχο Νίκαιας & Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Όσο για τους δημοφιλέστερους περιφερειάρχες, αυτοί είναι με σειρά προτίμησης των ερωτηθέντων, ο Στ. Αρναουτάκης (Κρήτης), ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλίας), ο Αλ. Καχριμάνης (Ηπείρου), ο Ι. Σγουρός (Αττικής) και ο Ι. Μαχαιρίδης (Ν. Αιγαίου).

 

Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

 

Για τα χαρακτηριστικά, που θα έπρεπε να έχει, 28,3% απαντούν ότι θα πρέπει να είναι αμέτοχος έως τώρα στα δημοτικά δρώμενα και 44,9% να διαθέτει εμπειρία από διοικητικά του δήμου. Σε ό,τι αφορά την ηλικία του, 44% απαντούν να είναι 40 και άνω. Για περίπου 24,9% των ερωτηθέντων, καλό θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με ποσοστό 18,3%, που θα προτιμούσαν κεντροδεξιό. Στην περίπτωση που θα έπρεπε σε δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ ενός υποψηφίου κεντροαριστερού και ενός άλλου κεντροδεξιού, 44,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων απαντούν ότι θα επέλεγαν εκείνος που προέρχεται από την κεντροαριστερά, σε αντίθεση με 31% που θα ψήφιζαν τον ανθυποψήφιό του.

 

Τέλος, για την ψήφο 42 και πλέον στους 100 (42,5%) ψηφοφόρων των δημοτικών εκλογών, είναι αδιάφορο το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

 

πηγή koolnews.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews