Πολιτική

Αυτονόμηση του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον Καλλικράτη στη Λέσβο- ανακοίνωση Πετρέλλη

Αυτονόμηση του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον Καλλικράτη στη Λέσβο- ανακοίνωση Πετρέλλη

Η δυσλειτουργία του Καλλικράτη στο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας, με τα πολλά προβλήματα φύλαξης των ακτών του, αλλά και την ανισομερή γεωγραφικά πληθυσμιακή του κατανομή , είναι ένα θέμα που απασχολεί σύσσωμο το νησί της Λέσβου, και κατ επέκταση όλη τη περιφέρεια του ΒΑ Αιγαίου. Οι κάτοικοι απαιτούν τη διάσπαση του ενός δήμου σε άλλους μικρότερους, κάτι που δε φαίνεται να συμμερίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών , σε αντίθεση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δια στόματος Γιώργου Πετρέλλη  (μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ) τοποθετήθηκε ανοιχτά και χωρίς σκιές, με ανακοίνωση του, υπέρ της διαίρεσης του Δήμου Λέσβου, για τη καλύτερη και πιο ομαλή λειτουργιά  του

 αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Γιώργος Πετρέλλης

 

 Μυτιλήνη 5 – 3 – 2014

Σταθερή θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Λέσβου και δική μου προσωπικά ήταν και είναι η διάσπαση του μεγάλου και μη λειτουργικού Δήμου Λέσβου. Πολύ περισσότερο που στην τετραετία που πέρασε τα προβλήματα λειτουργικότητας που προέκυψαν τόσο στην καθημερινή διαχείριση όσο και στον γενικότερο σχεδιασμό έχουν σαν κύριο αίτιο τον Δήμο – τέρας που δημιουργήθηκε στο νησί μας.

Όταν λοιπόν κάθε Δήμος του Καλλικράτη έπρεπε να κριθεί στην πράξη μεμονωμένα για το αν ανταποκρίθηκε στον σχεδιασμό του, είναι εντελώς ανεδαφικό να ανακοινώνει  το συντονιστικό της Κ.Ο  του ΠΑΣΟΚ ότι χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση. Εμείς ζούμε στη Λέσβο. Εδώ βιώνουμε τα προβλήματα που άλλα έλυσε κι άλλα δημιούργησε ο μεγάλος Δήμος κι εμείς παλεύουμε και θα στηρίξουμε την διαίρεσή του. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τον τόπο μας.

Είναι αυτονόητο ότι οι λογικές του Δελτίου Τύπου του συντονιστικού της  Κ.Ο του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν μας εκφράζουν.

 

Γιώργος Πετρέλλης

μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews