Ελλάδα

Αύξηση ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE το φετινό Αύγουστο

Αύξηση ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE το φετινό Αύγουστο

Τις καλύτερες στιγμές από τις διακοπές τους μοιράστηκαν και φέτος οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες από ποτέ, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ 80% στην κίνηση δεδομένων, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο της COSMOTE.

Τα συνολικά δεδομένα που κινήθηκαν, κατά το διάστημα αυτό, ξεπέρασαν το 1,4 petabyte (1 petabyte=1000 terabytes). Πρωταθλήτριες στη χρήση mobile internet φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Μύκονος και η Πάρος με την κίνηση δεδομένων να αυξάνεται έως και 3 φορές σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, η Μύκονος (+25%), η Χαλκιδική (+20%) και η Κέρκυρα (+50%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

Το δίκτυο της COSMOTE εμπιστεύθηκαν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, με το roaming να παρουσιάζει αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Roamers από 121 χώρες1 απόλαυσαν τις ταχύτητες mobile internet της εταιρείας, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ιταλία.

Ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ αρκετοί από αυτούς έζησαν την εμπειρία των ταχυτήτων 4G της COSMOTE.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της χρήσης του mobile internet έπαιξε η ταχύτατη επέκταση των δικτύων νέας γενιάς της COSMOTE. Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις, το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, αφού είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 77% του πληθυσμού της χώρας, ενώ το 4G+, που επιτρέπει ταχύτητες έως 300Mbps, επεκτάθηκε σε 14 νησιά των Κυκλάδων και ακόμη 18 νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Σαν αποτέλεσμα, η αύξηση στην κίνηση των δικτύων 4G & 4G+ της εταιρείας ξεπέρασε το 300%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, η μέση ταχύτητα 4G ξεπέρασε στη Μύκονο τα 50Mbps, στην Πάρο τα 50Mbps, στην Καλαμάτα τα 54Mbps, στα Χανιά τα 44Mbps και στην Κέρκυρα τα 41Mbps, αναδεικνύοντας την υπεροχή του δικτύου της COSMOTE.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews