Ελλάδα

Αύξηση των καταθέσεων και μείωση των δανείων για το Νοέμβριο του 2013

Αύξηση των καταθέσεων και μείωση των δανείων για το Νοέμβριο του 2013

Η Τράπεζα της Ελλάδας έφερε στο φως στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν ορισμένες σημαντικές διακυμάνσεις τόσο στις καταθέσεις όσο και στα χορηγούμενα δάνεια. Σύμφωνα με την τράπεζα το Νοέμβριο του 2013 παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στα δάνεια που χορηγούνται από τις τράπεζες της χώρας σε επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Ωστόσο θετική εντύπωση παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει ελαχίστη αύξηση στις καταθέσεις των τραπεζών. Η αύξηση αυτή είναι της τάξεως του 0.5%. Επιπλέον σημαντική αύξηση παρατηρείται στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών μετά από 17 μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αυξήθηκαν κατά 0.8% συγκριτικά με τη μείωση του 1.3% που είχε παρατηρηθεί τον Οκτώβριο. Επιπλέον οι καταθέσεις σε τράπεζες της Ιταλίας το Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 0.8%, στης Ισπανίας κατά 0.7%. Ωστόσο μικρή μείωση παρατηρείται στις τράπεζες της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας.

Από την άλλη πλευρά αρνητικό πρόσημο εμφανίζεται στο κομμάτι των δανείων. Σύμφωνα πάντα με την Τράπεζα της Ελλάδας οι χορηγήσεις δανείων σε σπίτι το Νοέμβριο σημείωσαν μείωση -3.8% από -3.9% που ήταν τον Οκτώβριο.

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews