Ελλάδα

Αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ

Αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι έκανε γνωστό ότι αυξάνεται ο ELA των ελληνικών τραπεζών κατά 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΚΤ η απόφαση θα είναι συμμετρική σε σχέση με το” πάγωμα” της ρευστότητας την προηγούμενη εβδομάδα.

“Η ΕΚΤ συνεχίζει να εργάζεται υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ. Διάφορα θετικά πράγματα έλαβαν χώρα για να δικαιολογηθεί η αύξηση του ELA” πρόσθεσε ο κύριος Ντράγκι.
Ακόμη ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι «η παροχή ρευστότητας δεν γίνεται ποτέ χωρίς όρους και απεριόριστα. Η παροχή ρευστότητας στις ελ. τράπεζες έχει αυξηθεί κατά 13,2 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο. Το ευρωσύστημα είναι απολύτως εκτεθειμένο στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Ντράγκι δήλωσε ότι «η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αδιαμφισβήτητη», ενώ υπογράμμισε πως «η ΕΚΤ σε συνδυασμό με την ΤτΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και δεν θα ρισκάρουμε νέο bank run». Μάλιστα επεσήμανε ότι «η βελτίωση της ποιότητας των ελληνικών τίτλων θα βελτιώσει τα collateral των τραπεζών».

Τέλος αναφερόμενος στα capital controls, είπε ότι είναι «προς όφελος της ελληνικής οικονομίας να διαρκέσουν όσο λιγότερο γίνεται» και εκτίμησε πως έχουν προστατεύσει τους καταθέτες, ενώ δήλωσε: Η ενημέρωση που έχω είναι πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, «δεν ελήφθη κάποια απόφαση για το κούρεμα στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών σήμερα».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews