Ελλάδα

Αγωνία για τη νύχτα των εκλογών στην ΕΡΤ

Αγωνία για τη νύχτα των εκλογών στην ΕΡΤ

Η νύχτα των εκλογών αναμένεται «καυτή» στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι «κομάντο», η κατάληψη, η «προπαγάνδα» και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ομίχλη» σκεπάζει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για το τί μέλλει γενέσθαι τη νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ότι διαδίδει τον σχεδιασμό εισβολής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με άλλη πηγή, τη στήλη του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, η οποία επικαλείται δημοσιογραφικούς κύκλους, μόλις κριθεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσουν να δώσουν μία εντελώς διαφορετικής εικόνα της αντίληψης τους για τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Σε δημοσιογραφικούς κύκλους διακινείται εσχάτως η πληροφορία ότι τη νύχτα των εκλογών, με το που θα κριθεί το αποτέλεσμα και θα είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει οργανωθεί ειδική ομάδα κομάντο που θα εφορμήσει να καταλάβει το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή» γράφει ο Παπαχρήστος.

«Πρόκειται, λέει, για μια ομάδα οργανωμένη από στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμμετοχή γνωστών συριζοδημοσιογράφων, οι οποίοι θα καταλάβουν το κτίριο της πρώην ΕΡΤ και θα μεταδώσουν εικόνα της απελευθερωμένης από τα δεσμά της, κρατικής τηλεόρασης. Κατά τον σχεδιασμό, το εγχείρημα θα υποστηρίξουν τις πρώτες ώρες ομάδες ‘αλληλέγγυων’, καθώς και συνδικαλιστές προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ!».

Καταγγελία ΠΟΣΠΕΡΤ εις βάρος της προέδρου της ΕΣΗΕΑ για «διαδόσεις»

Από την άλλη, η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ότι διαδίδει πως η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της ετοιμάζουν εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την ημέρα των εκλογών, όπως αναφέρει το ertopen.com.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η εξής: «Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο «την αδελφική αλληλεγγύη» της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, που προφανώς εξυπηρετεί στημένη προβοκάτσια από τα υπόγεια του Μαξίμου σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές βρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης του μαύρου που έβαλε χειροπέδες στην ενημέρωση διαδίδει χωρίς αιδώ υποσκάπτοντας τον αγώνα μας και χωρίς να σέβεται τους δέκα επτά νεκρούς μας, ότι δήθεν η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της ετοιμάζουν εισβολή στην ΕΡΤ-στο Ραδιομέγαρο- την ημέρα των εκλογών 25-1-2015.

Είναι ο ρόλος μιας παρ’ ολίγον υπουργού μαύρης προπαγάνδας που ανταγωνίστηκε την γνωστή κυρία Σπυράκη με το μαξιλάρι της! και λάτρη της μνημονιακής πολιτικής, η οποία απεπέμφθη πριν αναλάβει. Διεκδικεί όμως το ρόλο που της στέρησαν , θυμήθηκε ότι είναι «συνδικαλίστρια» και συνεχίζει τον κατήφορό της μαζί με τον Μουρούτη και τον Κεδίκογλου τους οποίους εξακολουθεί και υπερασπίζεται.

Οι συνειδητές από μέρους της συκοφαντίες και η βάναυση προσβολή προς όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ– εκτός αν μας πει ποιος την πληροφόρησε – στις 13-01-2015 σε επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωπο εργαζομένων και γραμματεία ΔΣ, καθώς και η διασπορά σε τρίτους, της στερεί το δικαίωμα να θέλει και να μπορεί να υπερασπίζεται ,από την ανώτερη θέση μάλιστα, τα όσια και τα ιερά της ενημέρωσης και του συνδικαλισμού και είναι συνέχεια της παντελούς απουσίας της από τον αγώνα της ΕΡΤ.

Η παρουσία της σε μία και μόνο εκδήλωση θα αρκούσε για να καταλάβει πως χιλιάδες αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι όπως π.χ. στις 11-06-2014 και στις 07-11-2014 που ζητούσαν με έντονο τρόπο την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ,απετράπη από την ΠΟΣΠΕΡΤ και ιδιαίτερα από τον πρόεδρό της ακόμα και με δυναμικό τρόπο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε και υποστηρίζει ότι αυτό που μας ανήκει (ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ –ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ 11-6-2013 ) και το κερδίσαμε με τον μοναδικό και απαράμιλλο αγώνα μας και θα πρέπει να μας το δώσει αυτός που μας το στέρησε , γιατί έτσι επέρχεται ισοπολιτεία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη σεβασμός στο Σύνταγμα ,στους θεσμούς και τις αξίες. Και το σπουδαιότερο είναι, ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας που το δικαιούται από μια νέα κυβέρνηση του λαού.

Ζητούμε απ΄όλες τις παρατάξεις που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και από το κάθε μέλος ξεχωριστά να πάρει θέση αν τους εκφράζει αυτή η εξωθεσμική, αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική συκοφαντική και με σκοπιμότητα λειτουργία προέδρου μιας Ένωσης που έχει ταχθεί να υπηρετεί την αλήθεια και την διαφάνεια.

Η κυρία πρόεδρος τηρεί τον κώδικα επαγγελματικής ηθικής και κοινωνικής ευθύνης των δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΑ; και αν όχι τι πρέπει να γίνει ;

Υ.Γ Η πρόταση με επιστολή του Ταμία της ΕΣΗΕΑ και μέλους της παράταξής της ότι θα πρέπει να την εξετάσει ψυχίατρος λειτουργεί μόνο σαν άλλοθι της».

Η δήλωση στην Έλλη Στάη από την Αγλαΐα Κυρίτση για επαναπρόσληψη στην ΕΡΤ

Για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ -όσων εργάζονταν πριν «πέσει» το μαύρο»- έκανε λόγο χθες, στη ραδιοφωνική εκπομπή της Έλλης Στάη στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια στην 4η θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ. «Επαναπροσλαμβάνονται όλοι. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής και του ήθους της αριστεράς» δήλωσε η κ. Κυρίτση.

Στην ερώτηση αν επαναπροσλαμβάνονται όλοι και κρατούνται όλοι, η κ. Κυρίτση απάντησε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή αξιολόγηση των ανθρώπων που πρέπει και χρειάζονται για να δουλέψουν και στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link