Ελλάδα

Άγρια κόντρα Φίλη-Μπακογιάννη για τα capital controls και τα Μνημόνια

Άγρια κόντρα Φίλη-Μπακογιάννη για τα capital controls και τα Μνημόνια

Άγρια κόντρα σημειώθηκε το πρωί στο πλατό του Mega, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και η βουλευτής Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Από τηλεοπτικό κανάλι είχατε προαναγγείλει πριν από 15 ημέρες ότι θα υπάρξει κλείσιμο των τραπεζών και εκβιασμός των καταθετών και 15 μέρες μετά δεν έγινε τίποτα. Αντί λοιπόν να μας δίνετε μαθήματα και να προσεύχεστε, κάντε μια αυτοκριτική εδώ ενώπιον του ελληνικού λαού», είπε ο κύριος Φίλης απευθυνόμενος στην κυρία Μπακογιάννη.

«Μη σου σηκώνετε τον τόνο της φωνής. Εγώ δεν είμαι Μηλιός. Ο δικός σας Μηλιός πρότεινε ότι θα γίνουν αυτά», ήταν η απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

«Τα είπατε αυτά, κυρία Μπακογιάννη; Καλέσατε τους πολίτες στην ουσία να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες το Σαββατοκύριακο; Συνέβη; Δεν συνέβη. Ζητήστε συγγνώμη τώρα, κυρία Μπακογιάννη, για να κάνουμε πολιτική συζήτηση», συνέχισε ο κύριος Φίλης.

Από την άλλη πλευρά η Ντόρα Μπακογιάννη ανταπάντησε: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι την ώρα που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία οι τράπεζες θα έχουν control… Είπα για του Αγίου Πνεύματος ότι ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο ξύπνησε η Κύπρος έχοντας τραπεζικό control».

Η ένταση συνεχίστηκε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι επανέρχεται στην «κυπριοποίηση δύο ώρες πριν από τη μεγάλη συζήτηση του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη».

«Επανέρχεστε με τη φιλολογία των δανειστών, με την κινδυνολογία. Μπράβο, κυρία Μπακογιάννη. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση. Είστε μέρος της αρνητικής πραγματικότητας. Λυπάμαι που δεν ζητάτε συγγνώμη γι’ αυτή την αδίστακτη κινδυνολογία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών οξύνθηκε με κύρια αιχμή τα μνημόνια, με την Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει φέρει την Ελλάδα στο αμήν.

Ο Νίκος Φίλης απάντησε λέγοντας ότι «εσείς τη φέρατε στο αμήν με τα μνημόνια. Η κυβέρνηση των τεσσάρων μηνών έφερε την Ελλάδα στο αμήν ή οι κυβερνήσεις οι δικές σας; Εσείς έχετε ψηφίσει και τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο της ΝΔ. Και κάνετε τον κατήγορο; Και προσεύχεστε υπέρ της Ελλάδας; Ο ολετήρας; Δεν προσεύχεστε, συντελέσατε στο έγκλημα».

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε λέγοντας: «Αντιλαμβάνονται τον εκνευρισμό σας. Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Φέρατε την Ελλάδα μετά από 4,5 μήνες σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μία δραχμή στα ταμεία… Αυτό το οποίο κάνουμε είναι να στηρίζουμε την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να του πείτε ότι “εγώ όλα αυτά τα οποία σας έλεγα ήταν αέρας φρέσκος, απλά μια προσπάθεια να κερδίσω την ψήφο”. Άρα εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη».

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/UKvr7bttic8

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews