Ελλάδα

Άγρια κόντρα Λοβέρδου-Κασιμάτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής για τα Μνημόνια

Άγρια κόντρα Λοβέρδου-Κασιμάτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής για τα Μνημόνια

Με μια έντονη λεκτική διαμάχη άνοιξε τις πύλες της η δεύτερη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. Πρωταγωνιστές ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  παίζει παιχνίδι σκοπιμοτήτων αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η εξεταστική αναφέρεται μόνο στο πρώτο μνημόνιο και το PSI και όχι στο δεύτερο. Μάλιστα δε δίστασε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τόσο τη νέα κυβέρνηση όσο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το κάνατε αυτό προκειμένου να αποφύγετε έρευνα για την επέκταση της δεύτερης δανειακής σύμβασης που έφερε η δική σας κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Βίτσας επεσήμανε ότι στο ερευνητικό πεδίο της εξεταστικής βρίσκονται και τα δύο μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις, ωστόσο, «έφτασε» μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 επικαλούμενος σχετική απόφαση της Ολομέλειας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όμως δεν καλύφθηκε από την απάντηση του Δημήτρη Βίτσα και επανήλθε λέγοντας ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία παρατάθηκε η 2η δανειακή σύμβαση. Σημειώνεται ότι  παρόμοιες απόψεις εξέφρασαν οι εισηγητές της ΝΔ και του Ποταμιού.

Από τα πυρά του βουλευτή δε ξέφυγε ούτε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. «Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική είναι πρώην φανατική υποστηρίκτρια του ΓΑΠ, τώρα φανατική του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε τον αποκεφαλισμό του. Εισηγήθηκε την ευθύνη του Παπανδρέου για το μνημόνιο μία πρώην φανατική υποστηρίκτριά του, που έγινε γενίτσαρος κ ζητά τον αποκεφαλισμό του», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αφορμή γι αυτή την επίθεση δόθηκε εξαιτίας της ομιλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι το έργο της επιτροπής θα είναι χρήσιμο στις επόμενες γενιές ώστε « Να μην επιτρέψουν την μετατροπή του κράτους σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Να αποτρέψουν την μετατροπή της κοινωνίας σε καιάδα. Να τσακίζουν τους σύγχρονους καιάδες του φασιsμού και να μην ξαναβάλουν την Δημοκρατία στο απόσπασμα όπως συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η απάντηση της Νίνας Κασιμάτη ήταν η εξής: «Γνωρίζουν πολύ καλά οι 25.000 ψηφοφόροι μου το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα, ήταν ιδεολογία κάποιοι γίνανε πρώτα γγ κυβερνήσεων και μετά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αρκετά με την καραμέλα της υποστήριξης του Παπανδρέου. Ήμουν η πρώτη που αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010 λόγω μνημονίου. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα»

Tέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  απάντησε λέγοντας «Θέλετε να δείτε τον Παπανδρέου στη φυλακή, εσείς η πιο φανατική υποστηρίκτρια του;» με την κα Κασιμάτη να λέει «Θα γίνετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μ’ αυτό τον τρόπο νομίζετε;».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews