Πολιτική

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Ντόρα: Φέρτε εδώ τον Στουρνάρα να μας εξηγήσει! – Ανάγκασαν τον Χατζηδάκη να αποσύρει διατάξεις!

Διεκόπη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αφού είχε προηγηθεί ένα δίωρο έντασης τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και για το γεγονός ότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις – «σκούπα» και δεν περιορίζεται στους πλειστηριασμούς.

Τελικά, εν μέσω και βολών από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συναίνεσε να διακοπεί η συνεδρίαση και να διαβουλευτεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να αποσυρθούν από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς οι διατάξεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες και μνημονιακές υποχρεώσεις, και να εξειδικευθούν εκείνες για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους, μεταξύ των οποίων είναι οι διατάξεις για το ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την παράταση των αναπηρικών συντάξεων.

«Κοντολογίς, οτιδήποτε είναι επείγον και μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να ψηφιστεί, οτιδήποτε άλλο δεν είναι αυτής της υφής, δεν έχουμε λόγο να επιμείνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, αφού είχε προηγηθεί ένα δίωρο έντασης.

Τελικά η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες έναρξης εφαρμογής την αρχή του 2014 αλλά και όσες δεν είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων.

Μισή ώρα μετά στην αίθουσα έφτασε ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνοντας πως θα απαλειφθούν οι διατάξεις 1 ~ 18 του άρθρου 9 αλλά και άρθρα 10, 11, 13.

Συγκεκριμένα αποσύρονται οι διατάξεις για το ΤΑΙΠΕΔ (εκτός από διάταξη για ΟΔΙΕ και ΛΑΡΚΟ), αλλά και άρθρα που αφορούν σε πιστωτικά ιδρύματα, ΠΑΕ και οργανωτικές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.

Αντίθετα παραμένουν τα άρθρα για τους πλειστηριασμούς, την παράταση για ένα χρόνο του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση, την παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης και άρθρα που αφορούν στο επενδυτικό ταμείο, στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, στο ενιαίο σύστημα πληρωμών, θέματα αυτοδιοίκησης αλλά το άρθρο για την οργάνωση της ελληνικής προεδρίας.

Πηγή newsit.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews