Κόσμος

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου-ακτιβίστριας στην Ουκρανία

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου-ακτιβίστριας στην Ουκρανία

Η επίθεση κατά της δημοσιογράφου έλαβε χώρα ώρες αφότου άλλος φιλοευρωπαίος ακτιβιστής δέχτηκε επίθεση στο Χάρκοβο από άγνωστα άτομα, που τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

Βίαιη επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης διάσημη δημοσιογράφος στην Ουκρανία, η οποία είχε λάβει μέρος στις πρόσφατες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει συνθήκες συνεταιρισμού και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τετιάνα Τσορνόβιλ ξυλοκοπήθηκε άγρια από άγνωστους άνδρες που την ανάγκασαν να σταματήσει ενώ κινούταν με το αυτοκίνητό της στα προάστια του Κιέβου.

Σημειώνεται πως η επίθεση κατά της Τσορνόβιλ έλαβε χώρα ώρες αφότου άλλος φιλοευρωπαϊος ακτιβιστής δέχτηκε επίθεση στο Χάρκοβο από άγνωστα άτομα που τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

«Ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου [που την ακολουθούσε] έσπρωξε [το όχημά της]. Όταν αυτή σταμάτησε, αρκετοί άνδρες που την ακολουθούσαν έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου της, την τράβηξαν έξω, και άρχισαν να την ξυλοκοπούν», όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Μετέπειτα, την πέταξαν σε ένα χαντάκι», συνέχισε το αστυνομικό ανακοινωθέν. Το σώμα της εντοπίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η Τσορνόβιλ έχει επανειλημμένα επικρίνει ανοιχτά τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς και το περιβάλλον του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιανούκοβιτς την Τετάρτη καταδίκασε την επίθεση κατά της Τσορνόβιλ, και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζακχαρτσένκο δήλωσε πως τρεις ύποπτοι είχαν ταυτοποιηθεί και δύο είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Πρέπει να σημειωθεί πως η επίθεση κατά της δημοσιογράφου έλαβε χώρα ώρες αφού η Τσορνόβιλ δημοσίευσε άρθρο που αφορούσε τον κ. Ζακχαρτσένκο.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews