Ελλάδα

Αλ.Μητρόπουλος:” Πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε το Μνημόνιο”

Αλ.Μητρόπουλος:” Πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε το Μνημόνιο”

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξή του στο πρωινό του ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο”.

Παράλληλα ο κύριος Μητρόπουλος πρόσθεσε πως όποια  συμφωνία και να έρθει, είτε αυτή που πρότεινε η Ελλάδα, είτε αυτή που πρότεινε η Κομισιόν, θα είναι ένα μνημόνιο για την Ελλάδα λέγοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα».

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις, επισημαίνοντας επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως βαίνει σε υπογραφεί νέου μνημονίου.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει.

Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» ανέφερε.

Επιπλέον ο κύριος Μητρόπουλος είπε ότι αυτό που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλη δυσκολία να το ψηφίσει. Ακόμη προέβλεψε ότι θα υπάρξουν βουλευτές της κυβέρνησης που δεν θα ψηφίσουν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα καθώς η συμφωνία θα στηριχθεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων.

«Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει»,κατέληξε.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews