Κοινωνία

Αλαμουντίν: Πρώτα διάλογος για τα γλυπτά, μετά δικαστική διαμάχη

Αλαμουντίν: Πρώτα διάλογος για τα γλυπτά, μετά δικαστική διαμάχη

Όπως εξήγησε η διάσημη δικηγόρος, αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπει η Ελλάδα στη διαδικασία νομικής διεκδίκησης των Γλυπτών.

Πρώτα θα εξαντληθεί ο διάλογος για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, θα υπάρξει νομική διεκδίκηση των μαρμάρων, όπως δήλωσε η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο μουσείο της Ακρόπολης, μετά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως εξήγησε, ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπει η Ελλάδα σε μία τέτοια νομική διαδικασία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης των διαύλων διαλόγου, με δεδομένο ότι στην υπόθεση έχει πλέον εμπλακεί και η UNESCO.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας των βρετανών δικηγόρων στην Αθήνα, είπε ότι είναι εδώ για να δηλώσουν ότι υπάρχουν τα επιχειρήματα και η αποφασιστικότητα από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτά που ανήκουν στην Ελλάδα.

Η διάσημη δικηγόρος είπε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι μνημεία που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και στο Λονδίνο όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή κανείς δεν τα απολαμβάνει όπως θα έπρεπε.

Τόνισε ότι δεν απαιτείται απλά η επιστροφή τους, αλλά η επανένωση, καθώς είναι ένας κατακερματισμένος θησαυρός και εκτίμησε ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι μεγάλη χώρα και σκέφτονται λογικά.

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως έχει τη στήριξη του Τζορτζ Κλούνεϊ σε κάθε της κίνηση. Νωρίτερα σήμερα η κ. Αλαμουντίν και οι βρετανοί δικηγόροι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Σας ευχαριστούμε πολύ και για την στήριξη σας και για τις γνώσεις σας», είπε ο κ. Σαμαράς.

πηγή: skai.gr / Βίκυ Παύλου

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews