Εκδηλώσεις

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος, Pierre Magendie στο θέατρο Πόρτα

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος, Pierre Magendie στο θέατρο Πόρτα

Οι Σουίτες του J.S.Bach για βιολοντσέλο σόλο αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του ρεπερτορίου για βιολοντσέλο. Πώς δομούνται όμως οι σουίτες αυτές; Ποια είναι τα μουσικά εκφραστικά στοιχεία που τις πλαισιώνουν; Πώς μπορούν αυτά τα στοιχεία να μεταφραστούν σε κίνηση και πώς μπορούν οι χοροί που δομούν τις σουίτες αυτές να αποδοθούν το 2015 σε ένα θέαμα που συνδέει την κίνηση με τον ήχο, τη ρητορεία της μουσικής με τη σωματική έκφραση;

Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο) και ο Pierre Magendie (χορογραφία και χορός) θα σας παρουσιάσουν τις 2 πρώτες σουίτες του J.S.Bach  (BWV 1007 και 1008) καθώς και το πρώτο Ricercar Domenico Gabrielli (η πρώτη παρτιτούρα που γράφτηκε ποτέ για σόλο τσέλο) εστιάζοντας κάθε φορά στη μετάφραση ενός καίριου μουσικού στοιχείου σε κίνηση και προσπαθώντας να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:15 στο Θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα “Τρίτες Παράλληλες”.

Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ’ έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασσική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.

Ημέρες και ώρες μουσικού κύκλου: Τρίτη 21.15

Τίμες εισιτηρίων: γενική είσοδος 10 €

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ’ άτομο

Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, τηλ. 210 77 11 333

Δωρεάν μετακίνηση με Uber για τους θεατές του Θεάτρου Πόρτα.

Με τον κωδικό προσφοράς PORTATHEATRE η πρώτη διαδρομή με Uber, αξίας έως 20€ είναι δωρεάν.

Κατεβάστε την εφαρμογή Uber από το www.uber.com, κάντε εγγραφή σε 1’, εισάγετε τον κωδικό προσφοράς PORTATHEATRE, καλέστε ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού και η πρώτη σας διαδρομή με Uber είναι δωρεάν (έως 20€).

 

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews