Γνώμες

American Horror Story: Coven Season 3 Episode 1 Ανασκόπηση

American Horror Story: Coven Season 3 Episode 1 Ανασκόπηση

Ξεκίνησε και ο πιλότος της τρίτης σεζόν American Horror Story. Η σειρά τρόμου που έχει κατακλίσει το κοινό εδώ και δυο χρόνια επιστρέφει με το συνθετικό λήμμα: coven. Η σεναριακή δομή συνεχίζεται παραδοσιακά, με την ιστορία να μας μεταφέρει σε ένα πολύ διαφορετικό σύμπαν, συναντώντας απλά μερικούς από τους βασικούς αγαπημένους πρωταγωνιστές της πρώτης σεζόν (κυρίως) και της δεύτερης. Αυτή την χρονιά, η σειρά θα καταπιαστεί με τις δυνάμεις της μαγείας. Μα πάνω από όλα με την επιθυμία του ανθρώπου να διαπεράσει τον χρόνο με κάθε δυνατό τρόπο.

Το American Horror Story: Coven καλωσορίζει τις νέες για φέτος μάγισσες της Νέας Ορλεάνης. Η καθεμία με την δική της ιστορία, το προσωπικό δράμα, και ενδεχομένως, το πρωταρχικό θάνατο, που τις οδηγεί στην απομονωμένη εκείνη κοινωνία των μαγισσών. Αρχικά η συντονίστρια της σχολής, είναι η φιλήσυχη μάγισσα – δασκάλα που χρησιμοποιεί ήπιους τόνους, κυρίως άμυνας, στην διδασκαλία της, αναπολώντας τραγικές φιγούρες αλλά και ρομαντικές στιγμές ενότητας μεταξύ των μελών. Όλα αυτά όμως φαίνονται πως αλλάζουν εκ πρώτης όψεως, όταν εμφανίζεται η δυναμική και αποφασισμένη μητέρα της, να «βάλει την τάξη». Η φιλοδοξία της να πρέπει οι μάγισσες να γίνονται αντιληπτές με τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως η ίδια να αντέχει στον χρόνο, τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά, θα φέρει, όπως διαφαίνεται, μια υπέροχα τρομακτική σειρά εξελίξεων, όταν θα επιχειρήσει να «απελευθερώσει» μια παλαιά «πρόγονο», της ιδέας, από μια άλλη συνταρακτική εποχή.

Υπέροχο πρώτο επεισόδιο που φανερώνει όλες τις γνωστές σκηνοθετικές χροιές του τρόμου. Η κυρτή κλίση της κάμερας στα εξωτερικά και εσωτερικά πλάνα του χώρου, η εμμονική αποτύπωση των προσώπων σε μια «θολή» και μη φυσιολογική κίνηση και φυσικά οι ίδιοι οι χαρακτήρες, πιο ρεαλιστές από ποτέ, στον δικό τους κόσμο γεμάτο αμαρτία.

της Δανάης Σωπασή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews