Κοινωνία

Αναδόμηση επίκειται στην Κυβέρνηση‏

Αναδόμηση επίκειται στην Κυβέρνηση‏

Σε αναζήτηση νέας δομής στην Κυβέρνηση και στην  ηγετική ομάδα στο ΣΥΡΙΖΑΈντονη φημολογία ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών κυριαρχεί στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες.

Όπως φαίνεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να προχωρήσει στον ανασχηματισμό πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση και πριν από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, διατηρώντας όμως στην όσους χειρίζονται τα θέματα αυτά.

Η εκτίμηση πάντως ότι θα υπάρχουν δομικές αλλαγές με σύσταση υπερ – υπουργείων (υπερ – υπουργείο επενδύσεων, κοινωνικής πολιτικής κτλ) είναι διάχυτη, κάτι άλλωστε που έχει αφήσει ανοικτό με πρόσφατες δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ήδη το σήμα της αναδόμησης δόθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση των εσωκομματικών οργάνων του κόμματος.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές της δομής αλλά και των προσώπων, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο. Το ζήτημα είναι αν αυτό είναι αρκετό για να ανακοπεί το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και να δοθεί ένας αέρας ανανέωσης που θα αποτρέψει ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθώς το θέμα του χρέους που αποτελεί σημαία δε φαίνεται εύκολη υπόθεση.

Σάββας Γουλόπουλος

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews