Γνώμες

Η ανάπτυξη που περιμένουμε μπορεί να αρχίσει από μέσα μας

Η ανάπτυξη που περιμένουμε μπορεί να αρχίσει από μέσα μας

Όσο γίνεται μόνο από έξω θα είναι αναμφίβολη και πάντα θα έχει πιθανότητες να γκρεμιστεί γιατί τα θεμέλιά της δεν έρχονται από μέσα μας. Κάθε τι έξω από μας είναι φθαρτό χωρίς τη συμβολή της καρδιάς και της ουσίας.

Πώς μπορούμε να αρχίσουμε την ανάπτυξη μέσα μας ?

Να δοκιμάσουμε να λειτουργούμε χωρίς ταμπέλες για τα δρώμενα της μέρας. Ταμπέλες που κλειδώνουν σε ένα αποτέλεσμα και έναν δρόμο.

Να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να αναγνωρίζουμε την ουσία σε κάθε τι.

Στις σχέσεις μας να επιτρέψουμε το χώρο και την κατανόηση. Χώρο θα πει να ξέρει ο συνάνθρωπός μας ότι δεν είμαστε έτοιμοι να τον κρίνουμε και να τον κατατάξουμε για τίποτε. Ότι τον δεχόμαστε γι αυτό που είναι. Θα είμαστε εκεί ακόμη και στο λάθος του. Αυτός ο χώρος όσο υπάρχει θα γεμίζει από αγάπη και για τις δύο μεριές της σχέσης.

Με αγάπη και φροντίδα να βρω όλα τα στοιχεία μου χωρίς να τους δώσω ονόματα καλό- κακό, όμορφο- άσχημο, ελάττωμα- προτέρημα, αλλά να φτάσω στο σημείο είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος.

Με αυτούς τους τρόπους δημιουργείτε μέσα μου μία νέα διαδρομή ανάπτυξης, αναβάθμισης, αναδημιουργίας.

Όταν αντιληφθούμε ότι πλούσιος είναι αυτός που πορεύεται με τα δεδομένα που έχει την κάθε στιγμή και όχι αυτός που αγωνίζεται να αποκτήσει όλο και περισσότερα, αυτή θα είναι η στιγμή της απόλυτης ελευθερίας και αρμονίας.

Αυτός ο δρόμος της εσωτερική ανάπτυξης θα μας φέρει και την εξωτερική ανάπτυξη.

Δωροθέα

http://zefira21.blogspot.gr

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews