Ελλάδα

Αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αναταράξεις προκαλούνται στη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος της 20ής Σεπτεμβρίου. Μάλιστα αρκετοί βουλευτές θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού «προχωρήσαμε σε μια εκλογική διαδικασία που κατάφερε να ενώσει τους πάντες εσωκομματικά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε χωρίς ρήξεις. Δεν άλλαξε τίποτα γιατί η εντολή του δεν ηταν εντολή εκλογών, αλλά εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή αρχηγού. Οι εκλογές προέκυψαν αιφνιδιαστικά και εκείνος προχώρησε με σεβασμό στη λαϊκή βούληση».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο κ. Μεϊμαράκης πέτυχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία.

«Το κόμμα ούτε διαλύθηκε, ούτε το τελείωσαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτή τη στιγμή ειναι η συνείδηση της παράταξης και ο καταξιωμένος πρόεδρος στην κοινή γνώμη. Είτε μείνει είτε φύγει, ειναι εγγύηση, είναι ένα κεφάλαιο για την παράταξη. Αυτό που τον απασχολεί είναι τι θα γίνει με τη χώρα».

Ακόμη οι εν λόγω πηγές τονίζουν ότι πρέπει «να δούμε την κυβέρνηση, να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλωσεις και η στάση που θα τηρήσουμε θα είναι υποστηρικτική σε καθετί αναπτυξιακό. Κάθε νομοσχέδιο θα το κρίνουμε ξεχωριστά και θα προσπαθούμε να βελτιώνουμε ότι είναι λάθος. Θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα κατά νομό και δήμο».

Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ τονίζουν ότι είναι άλλη η διαδικασία εκλογής ηγεσίας και άλλο το συνέδριο. «Η διαδικασία θα ανοίξει χωρίς να ζητηθεί και όλα θα γίνουν στην ωρα τους» σημειώνουν, ενώ σε ερώτηση αν ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος απαντούν: «Θα δούμε».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews