Ελλάδα

Αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.  Η διαδικασία θα ξεκινούσε στις 07:00 το πρωί, ωστόσο για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή, η έναρξη της ψηφοφορίας.

“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δηλώσεις του έξω τα γραφεία της ΝΔ είπε ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο στην διαδικασία», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ευθύνη για το φιάσκο της είναι στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Ο γραμματέας του κόμματος ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία όλη η αρμοδιότητα πέρασε στην ΚΕΦΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για σπέκουλα από τους υποψηφίους προέδρους», ενώ τόνισε ότι «ο καθένας έχει τις δικές του σκοπιμότητες, τα επόμενα βήμα είναι τα εξής: το κόμμα συντεταγμένα, με το ισχύον καταστατικό που δεν μας αρέσει αλλά το τηρούμε, θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα, θα συνεδριάσουν τα όργανα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για μαύρη ιστορία στη σελίδα του κόμματος, και ζητάει να οριστεί μεταβατική αρχηγός η Μαριέττα Γιαννάκου. Επιπλέον ζητάει να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εκλογές. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης, ζητεί η κ. Γιαννάκου να ορίσει Επικεφαλής της ΚΟ, με την υποσημείωση ότι δε θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Τις παραιτήσεις των υπευθύνων ζητάει ο Άδωνις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του ζητάει να παραιτηθούν όλοι όσοι ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα το σημερινό «φιάσκο».

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα.

«Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», είπε και και συμπλήρωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», είπε.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τις 9.30 από την Κρήτη, όπου βρισκόταν το πρωί της Κυριακής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησενα αναβληθεί η διαδικασία, ενώ προειδοποίησε πως εάν δε γίνει δεκτή η εισήγησή του τότε θα αποσυρθεί από την κούρσα.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν δύο λύσεις: η αναβολή των εκλογών και η χειρόγραφη συνέχιση της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση που επικρατεί στα επιτελεία των υποψηφίων είναι η οριστική ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας. Τελικά στις 10:30 οριστικοποιήθηκε η ματαίωση.

Αντιδράσεις από Κικίλια και Κουμουτσάκο

fiasko-kikilias

ku-1_7

ku-1_8

kumu-44_0

Παραίτηση Παπαμιμίκου ζητάει ο Κακλαμάνης

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με παρέμβασή του στον Real Fm ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να παραιτηθεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο”.

Τι έγραψαν στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Κυριάκος Μητσοτάκης

kiriakos-1

Άδωνις Γεωργιάδης

ad-1_4

Απόστολος Τζιτζικώστας

ad-tz

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews