Κοινωνία

Αναβλήθηκε η δίκη Βλαστού

Αναβλήθηκε η δίκη Βλαστού

Αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά -14 μήνες πριν- για την οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός ο γνωστός κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός.

Τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, αλλά τελικώς, κατόπιν αιτήματος αναβολής, που έθεσε η υπεράσπιση του, επειδή απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του, καθώς και ένας εκ των συνηγόρων των δύο άλλων κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, η δίκη αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα καθοριστεί εκ νέου από τον εισαγγελέα.

Αρχικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο είχε αποφασίσει τη διακοπή της δίκης για τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η υπεράσπιση Βλαστού επέμεινε στην αναβολή και για τον επιπλέον λόγο ότι στις 22 Οκτωβρίου ξεκινάει στο 5μελές Εφετείο Αθηνών (σε αίθουσα φυλακών του Κορυδαλλού) η δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου.

Επιπλέον, η υπεράσπισή του ζήτησε να είναι παρούσα και η εισαγγελική λειτουργός, η οποία υπήρξε και στόχος της επίθεσης, (για λόγους εκφοβισμού), η οποία σήμερα, με επιστολή της προς το Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι δεν μπορούσε να παραστεί.

Επίσης, ζήτησε να παραστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Τρικάλων, όπου και κρατείται ο Βλαστός, οι οποίοι υπηρετούσαν την εποχή κατά την οποία διεπράχθησαν τα αδικήματα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Συγκατηγορούμενοι του Βλαστού είναι δύο ακόμη άτομα που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην πολυκατοικία. Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά την έκρηξη, είχε συλληφθεί ο ένας εξ’ αυτών επιτόπου και αποκαλύφθηκε εν συνεχεία και η ταυτότητα του συνεργού του. Στην πορεία της προανάκρισης και τακτικής ανάκρισης, αποδόθηκαν ευθύνες και στον Παναγιώτη Βλαστό.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι κάτοικοι της πολυκατοικίας όσο και της γύρω περιοχής, οι ιδιοκτησίες των οποίων υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. Ο επίσημος απολογισμός ήταν, σύμφωνα με τους ενοίκους, ζημιές σε 32 διαμερίσματα, 28 αυτοκίνητα και 10 καταστήματα στη γύρω περιοχή. Γι’ αυτό και οι μάρτυρες, που είχαν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο, ήταν δεκάδες.

Χρειάστηκε πλειάδα ενεργειών των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων και πολλές πιέσεις, τροπολογία σε νόμο στη Βουλή, επερωτήσεις βουλευτών, κλπ, ώστε να εκληφθούν οι ένοικοι ως θύματα τρομοκρατικής ενέργειας και να τύχουν αποζημίωσης για τις ζημιές. Μετά τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι δικαιούχοι αποζημιώθηκαν εφέτος στις αρχές Αυγούστου.

πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews