Κόσμος

Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας δύο ώρες πριν ξεκινήσει

Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας δύο ώρες πριν ξεκινήσει

Το δικαστήριο διέταξε την αναβολή της εκτέλεσης του καταδικασμένου βιαστή και δολοφόνου Ρόμπερτ Τζέιμς Κάμπελ ώστε να εξεταστεί αν η συγκεκριμένη ποινή θα πρέπει να ανασταλεί οριστικά διότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίζονται ότι ο θανατοποινίτης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης.

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφαση αναφέρεται ότι “οι αρχές του Τέξας δεν αποκάλυψαν ότι είχαν στην κατοχή τους τα αποτελέσματα τριών τεστ νοημοσύνης που έδειχναν ότι ο Κάμπελ ήταν διανοητικά ανεπαρκής”. Κατά συνέπεια, “ο Κάμπελ και οι δικηγόροι του δεν είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο”, συμπληρώνεται στο σκεπτικό του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την επ ‘αόριστον αναβολή της εκτέλεσης που θα ήταν η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το σάλο που προκάλεσε ο τρόπος που εκτελέστηκε ένας άλλος θανατοποινίτης ο Κλέιτον Λόκετ σε φυλακή της Οκλαχόμα.

Ο Λόκετ υπέφερε κατά την έγχυση του θανατηφόρου κοκτέιλ με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκτέλεση. Πέθανε από καρδιακή προσβολή 43 λεπτά. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη θανατική ποινή. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε τότε ότι η υπόθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη θανατική ποινή και ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα

Ο 41χρονος Κάμπελ, καταδικάστηκε μαζί με ένα συγκατηγορούμενό του για την απαγωγή το βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας στο Χιούστον το 1991. Θα εκτελούνταν με θανατηφόρο ένεση στις φυλακές Χαντσβιλ στις 6 μ.μ. τοπική ώρα.

Πηγή imerisia

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews