Πολιτική

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση αρνείται τη συζήτηση περί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση αρνείται τη συζήτηση περί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος σεβασμού στην λειτουργία του κοινοβουλίου αρνείται ακόμη και τη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ ετοιμάζοντας ρύθμιση που θα μπει σε άσχετη τροπολογία, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης ΜΜΕ, Τέρενς Κουίκ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και να γίνει κανονικά η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αντί να κρύβεται πίσω από τροπολογίες» είπε ο κ. Κουίκ.

Αναφερόμενος στη Δημόσια Τηλεόραση, δήλωσε ότι, κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της έχει κοστίσει πάνω από 300.000 ευρώ, βάσει των δημοσιευμένων αποφάσεων στο «Διαύγεια», ενώ η μισθοδοσία των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων της ανήλθε σε 3,2 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για δαπάνες που γίνονται με απευθείας αναθέσεις, υπό το καθεστώς επειγουσών διαπραγματεύσεων και αφορούν κυρίως σε ενοικίαση εξοπλισμών» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτά συμβαίνουν ενώ η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει.

Οι ραδιοσυχνότητές της παραμένουν αδιάθετες, ο εξοπλισμός της είναι ακόμα χρεωμένος στους απολυθέντες υπαλλήλους της, και είναι ευτύχημα ότι το ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αρχείο φυλάσσεται από τους εργαζόμενους, κατέληξε ο κ. Κουίκ.

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews