Κοινωνία

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα

Αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι εμποροϋπάλληλοι, που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή είναι εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50% σε ευρεία γκάμα προϊόντων, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.

Αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι εμποροϋπάλληλοι, που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα.

11:00 – 18:00 θα είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα και οι υπεραγορές, 11:00 – 17:00 δηλώνουν πως θα ανοίξουν οι εμπορικοί σύλλογοι.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μπορεί να φέρει νέους πελάτες στην αγορά, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων, η 3η Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908, οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) έχει διαμηνύσει πως αφήνει στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους την απόφαση εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους να λειτουργήσουν ή όχι την Κυριακή, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως «σέβεται το δικαίωμα της απεργίας».

Αντιδράσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε την Κυριακή ιδιοκτήτρια που διατηρεί κατάστημα Πάτρα, η οποία είχε ανοίξει το κατάστημα της πριν τις 11:00, οπότε ξεκινά επίσημα το ωράριο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης που πραγματοποιούν συγκέντρωση στο κέντρο.

Ομάδες περιφρούρησης από εμποροϋπαλλήλους και εμπόρους «οργώνουν» το εμπορικό κέντρο της Πάτρας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για να αποτραπεί το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, παρόλα αυτά έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αντιδράσεις εμποροϋπαλλήλων και στη Θεσσαλονίκη όπου επίσης εφαρμόζεται το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμποροϋπαλλήλων στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews