Ελλάδα

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,16% στις 852,22 μονάδες.

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να τηρεί μια θετική στάση αναμονής των εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, στις 11:09, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,16% στις 852,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,34% στις 274,18 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,17% στις 101,27 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα της TecGroup, εν όψει διεργασιών που μπορούν να οδηγήσουν στη συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων, το Χρηματιστήριο τηρεί στάση αναμονής το τελευταίο διήμερο και εν όψει της διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει αν είναι εφικτή η ευόδωση διεργασιών που θα οδηγήσουν στον αριθμό των 180 κατά την ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.

Επομένως, η μεταβλητότητα αναμένεται να επανέλθει στις επόμενες συνεδριάσεις καθώς είτε θα επαναληφθεί το σενάριο του «μαύρου κύκνου» (εκτίμηση μη εκλογής Προέδρου) και η βίαιη αποεπένδυση θα επανέλθει, είτε θα αναδυθεί το σενάριο του «λευκού κύκνου» αναβαθμίζοντας την πιθανότητα εκλογής Προέδρου στην 3η ψηφοφορία.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews