Κοινωνία

Άνθιμος σε Ρεπούση: “Σε λίγο θα μας πείτε να ρίξουμε και την Ακρόπολη”

Άνθιμος σε Ρεπούση: “Σε λίγο θα μας πείτε να ρίξουμε και την Ακρόπολη”

“Ιερός πόλεμος” Άνθιμου – Ρεπούση για το μάθημα των θρησκευτικών και των αρχαίων ελληνικών

Έγκλημα τα όσα είπε στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση κατά τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που τόνισε ότι κάτι τέτοιο “δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας”.

“Με ποιο δικαίωμα η κ. Ρεπούση ζητεί αλλαγές στην παιδεία και το φρόνημα του ελληνικού λαού”, αναρωτήθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Άνθιμος με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ για το μάθημα των θρησκευτικών. Και πρόσθεσε ο σεβασμιότατος: “Υπό ποιες προϋποθέσεις ειδικότητας και αρμοδιότητας επεμβαίνει σε θέματα που έχουν σχέση με την πίστη μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας;”.

“Έτσι που το πάτε θα μας πείτε στο τέλος ότι πρέπει να ρίξουμε την Ακρόπολη για να βλέπουμε καλύτερα το Φάληρο”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Άνθιμος ο οποίος επίσης σημείωσε: «Να καταργήσουμε τα αρχαία ελληνικά; Αυτή η χθεσινή βλασφημία στη βουλή. Μα τρελαθήκαμε; Όταν ιδρύουν έδρες αρχαίων ελληνικών στο Λονδίνο». Και κατέληξε: “Δεν έχει ειδικότητα, δεν έχει ειδικές γνώσεις, δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την ορθόδοξη παράδοση που μας έφτασε σήμερα και είμαστε και κράτος, ούτε μπορούμε να αρνηθούμε τα αρχαία Ελληνικά όταν τα ασπάζονται οι ξενόγλωσσοι της Ευρώπης και της Αμερικής. Εμείς πάντως τέτοιο έγκλημα εις βάρος της παιδείας και το Σύνταγμα δεν θα το ανεχθούμε. Θα το πολεμήσουμε όσο μπορούμε”».

“Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς”, είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και προσέθεσε οτι η Μαρία Ρεπούση μιλάει χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις.

Δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κα. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς -όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.

Από την πλευρά της η κα. Ρεπούση άφησε υπαινιγμούς ότι η Εκκλησία δεν θέλει να διδάσκεται η βιολογία γιατί δίνει άλλη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Εξήγησε ακόμα ότι αποκάλεσε “νεκρές γλώσσες” τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, γιατί έτσι λέγονται οι γλώσσες που δεν μιλιούνται, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αφαιρεί τον πλούτο τους.

Είπε ακόμα ότι τα θρησκευτικά δεν πρέπει να διδάσκονται με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού, αλλά με ιστορικό τρόπο, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Τέλος, η κα. Ρεπούση τόνισε ότι το σχολείο οφείλει να είναι κοσμικό και την ευθύνη για το σχολείο την έχει η πολιτεία.

Πηγή news247.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link