Κοινωνία

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Αγ.Βαρβάρας αναφορικά με το κέντρο κράτησης μεταναστών

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Αγ.Βαρβάρας αναφορικά με το κέντρο κράτησης μεταναστών

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει επιχείρηση βάσει της οποίας το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (πρώην Λοιμωδών) θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Από το πρωί βρίσκονται στο χώρο του νοσοκομείου κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι απωθούν εκσκαφικά μηχανήματα να εισέλθουν στο χώρο, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα για αντιρατσιστικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στις 18.30.

Στο μεταξύ το απόγευμα στις 17.00 στο χώρο του νοσοκομείου θα διεξαχθεί ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε επιστολή του δείχνει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς της κυβέρνηση. Ακόμη έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”, αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας.

Παρά τις δικές σας δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας ευρύτερα, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε χώρους αποθήκευσης ανθρωπίνων ψυχών».

Αντιδράσεις από παρατάξεις του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Βαρβάρα “Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη” εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: Ανακοίνωση-Κάλεσμα- Καλούμε τους δημότες της Αγ. Βαρβάρας, κάθε πολίτη, να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 26/3 στις 6.30μμ έξω από το Γενικό Νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη πόλη μας. Καμιά αποθήκη ψυχών στη Ελλάδα δεν είναι ανεκτή. Οι φασιστικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου. Κανένας χώρος δεν παραχωρείται. Ανήκουν στο δήμο και το λαό της πόλης.- Όλοι στη Συγκέντρωση.

Κάλεσμα σχετικά με το θέμα εξέδωσε απευθύνει και η Δημοτική Ενωτική Κίνηση η οποία καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο στις 17.00 το απόγευμα.

Επιπροσθέτως κάλεσμα προς τους κατοίκους της πόλης απευθύνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Μιχάλης Γιάγκας ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει τα παρακάτω:

Καλούμε σήμερα όλους τους πολίτες στο χώρο του νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας για να αποτρέψουμε την μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο υποδοχής μεταναστών-Υποψήφιος Δήμαρχος.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews