Γνώμες

Απελπισμένος Έρωτας: γιατί;

Απελπισμένος Έρωτας: γιατί;

Ποιος είναι ο πραγματικός φορέας του Κάρμα; Η Σελήνη, ασφαλώς, οι Δεσμοί της, τα ουράνια μονοπάτια. Όμως στην ανθρώπινη ζωή, ποια είναι η κινητήριος δύναμη που βάζει μπροστά τους μηχανισμός του Κάρμα; Η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική: ο Έρωτας. Ένας άνθρωπος που δεν ερωτεύεται, ουσιαστικά απέχει από τους μηχανισμούς της αλληλεπίδρασης με το Σύμπαν! Μπορεί οι αναχωρητές να διαδραματίζουν μεγάλο κοσμικό ρόλο, και έχουν οπωσδήποτε και αυτοί καρμικούς δεσμούς. Αλλά ο έρωτας είναι η δύναμη που προάγει τη σχέση με το σύμπαν. Απόλυτα και τέλεια.

Η παρεξήγηση είναι πως αυτή τη σχέση, αυτή τη δύναμη, ο άνθρωπος τη φοβάται! Γι’ αυτό και την «λεκιάζει»! Ο έρωτας έχει συκοφαντηθεί όχι μόνον από θρησκείες, δόγματα και επιστήμη, αλλά και από όλους τους ανθρώπους, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν την μοναδικότητά τους. Μα, αν δεν την χάσουν, δεν θα κερδίσουν τον παράδεισο!

Ο Έρωτας δεν έχει στόχο μόνο την αναπαραγωγή, από καρμική άποψη. Έχει στόχο να ταράξει τη βαθιά και απέραντη θάλασσα των συναισθημάτων μας, έτσι ώστε να φτάσουμε να γίνουμε δημιουργοί όχι μόνον του εαυτού μας, αλλά όλης της πραγματικότητας!

Μια γυναίκα που ερωτεύεται έναν άντρα, παύει να είναι ένα απλό «πλάσμα». Γίνεται μια μικρή θεότητα, όπως και ο αγαπημένος της. Δύο εραστές συμπυκνώνουν όλη τη δύναμη του κόσμου στα σώματά τους, στην ανάσα τους, στον κοινό παλμό που τους δονεί.

Ο έρωτας που βρίσκει ανταπόδοση και ανθίζει είναι το εργαστήριο της ψυχής. Ένας έρωτας όμως που δεν βρίσκει ανταπόδοση, τι είναι; Είναι χαμένος χρόνος; Ένας απελπισμένος έρωτας είναι ένα λάθος ή μια δυσβάσταχτη αποστολή; Είναι ένας μάταιος σταυρός; Μια σαδιστική αντιμετώπιση του σύμπαντος στην καημένη την ψυχή; Όχι. Ένας απελπισμένος έρωτας, χωρίς ανταπόδοση είναι ο τρόπος για να μάθουμε τη δύναμή μας! Κανένας άνθρωπος που η ψυχή του είναι αδύνατη, ή νεαρή και άμαθη, δεν παίρνει και δεν δίνει τέτοιο σκληρό μάθημα. Είναι μόνον για προχωρημένους μαθητές…

Αντίθετα από ό,τι νομίζουμε, το Κάρμα λειτουργεί από τα ευχάριστα προς τα δυσάρεστα. Οι απλές ψυχές, οι νεαρές, περνάνε μικρές δοκιμασίες. Η ζωή τους είναι εύκολη, σε κάθε επίπεδο. Για σκεφτείτε, μπορεί ένα μικρό παιδί να αντέξει την εκπαίδευση που κάνει ένας φτασμένος πολεμιστής; Όχι βέβαια, δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις  αντοχές. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν βλέπουμε ανθρώπους που η ζωή τους είναι εύκολη και κυλάει νεράκι, δεν είναι οι «ευλογημένοι», που ξέρουν τους νόμους του σύμπαντος και τους βάζουν να δουλέψουν εύκολα για το συμφέρον τους. Είναι οι νεόφερτοι, που δεν θα άντεχαν αλλιώς…

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει, και πολύ περισσότερο, με τον έρωτα. Οι εύκολοι «ανθόσπαρτοι βίοι» είναι για τους μαθητές. Οι δάσκαλοι αυξάνουν το επίπεδο δυσκολίας, για να πάρουν και τα μεγάλα μαθήματα. Ένας παράφορος και δύσκολος έρωτας, που συνταράσσει το ζευγάρι, που μπορεί και να αλλάξει τελείως τη ζωή τους (και όχι πάντα προς το φαινομενικά καλύτερο) είναι ένα ακριβό, μονάκριβο δώρο, που προχωράει τις ψυχές σε άλλα, πολύ ανώτερα επίπεδα.

Η ειδική περίπτωση του έρωτα που δεν θα μπορέσει να βρει ανταπόδοση, ή που αν βρει οι συνθήκες δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή του, είναι τα «μεταπτυχιακά» της ζωής. Είναι η πολύ προχωρημένη τάξη, που κάνει τον άνθρωπο, είτε άντρα είτε γυναίκα, να ανεβαίνει πολύ ψηλά στην κλίμακα των όντων.

Γιατί αυτό; Μα γιατί μαθαίνει, μέσα από το καμίνι του έρωτα το μεγαλύτερο μάθημα, που φτάνει στο επίπεδο του αγγέλου: τη συγχώρεση! Όσο πιο καυτός και οδυνηρός ο έρωτας, τόσο πιο ψηλό το σκαλί στο βάθρο της εξέλιξης. Όσο μεγαλύτερο το πάθος,  η αγάπη, ο πόνος που νιώθει ο ερωτευμένος, τόσο πιο μεγάλη και η συγχώρεση που θα νιώσει και η αγαλλίαση και η φώτιση, όταν καταλάβει πως, έτσι κι αλλιώς, με αυτόν που αγαπάει, μόνο προσωρινά χωρίστηκε, γιατί στην ουσία είναι ένα! Δεν μπορεί κάποιος να ερωτευτεί έναν άλλον άνθρωπο, ούτε καν να τον κοιτάξει, αν δεν είναι ήδη πολύ, μα πάρα πολύ βαθιά συνδεδεμένοι.

Πώς μπορεί να λυτρωθεί κάποιος από τον πόνο του απελπισμένου  έρωτα; Μόνο με έναν τρόπο: να αφεθεί στο πένθος του έρωτά του εντελώς, χωρίς καμία άμυνα. Δεν έχει νόημα να προσπαθεί να το ξεπεράσει επιφανειακά. Αν αφεθεί μέσα στον πόνο, την αγάπη, τα όνειρα που του προκαλεί ο έρωτάς του, όσο και αν υποφέρει, θα βγει μετά στο φως έτοιμος, δυνατός, ολόκληρος. Θα έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις του αυστηρού δασκάλου, του έρωτα.

 

 

 

πηγή: oroskopos.tv

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews