Ελλάδα

Απεργία δίψας ξεκινά την Τετάρτη ο Νίκος Ρωμανός

Απεργία δίψας ξεκινά την Τετάρτη ο Νίκος Ρωμανός

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Νίκος Ρωμανός, που παρακολουθεί τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου φέρνει συνεχώς προσχώματα. Διαμηνύει πως το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει απεργία δίψας.

Θρίλερ η συζήτηση στη Βουλή: Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιφυλάχθηκε να μελετήσει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη το πρωί, ο Χαράλαμπος Αθανασίου θα ενημερώσει τους βουλευτές για την τελική του απόφαση.

Κατατέθηκαν 3 επιπλέον τροπολογίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ,προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο για τον Νίκο Ρωμανό, ωστόσο ο Χαράλαμπος Αθανασίου τις απέρριψε όλες πλην αυτής του ΠΑΣΟΚ και επέμεινε στην εξ αποστάσεως φοίτηση. Όσον αφορά το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως για να το χρησιμοποιήσει ο Ρωμανός θα πρέπει να δοθεί έγκριση από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από παλιόχαρτα

Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από παλιόχαρτα, είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπενθύμισε στη Βουλή, ότι από τους 2 ανακριτές που αποτελούν το δικαστικό συμβούλιο, ο ένας δεν απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού, απλά δεν απάντησε, ενώ ο δεύτερος απεφάνθη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του κατηγορούμενου στο δικαστήριο που εκκρεμεί. «Δεν μίλησε, ούτε για επικινδυνότητα του κρατούμενου, ούτε για όλα αυτά τα τρομακτικά που επικαλείστε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Έκανε για αλλη μία φορά έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό να δεχτούν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την άμεση εφαρμογή της χρήσης συσκευών εντοπισμού για όλους τους κρατούμενους που έχουν περάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έκλεισε την ομιλία της υπενθυμίζοντας ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε αφεθεί προσωρινά ελευθερος, όταν έληξε το 18μηνο της προφυλάκισης του.

Τι είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου:

Αποκαλείτε το βούλευμα παλιόχαρτο, αυτή είναι η άποψη σας για την δημοκρατία, απάντησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Προηγουμένως είχε απορρίψει τις προτεινόμενες τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ ως ανεφάρμοστες κι επιφυλάχθηκε να μελετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν μπορεί να υποκαθιστά τα δικαστικά όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Χ.Αθανασίου. Υποστήριξε πως ο Νίκος Ρωμανός «είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει εκπαιδευτική άδεια» κι αυτό «όχι γιατί το θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός αλλά γιατί το λέει ο νόμος». Όσον αφορά το βραχιολάκι σημείωσε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί «όχι με υπαιτιότητα του υπουργείου αλλά γιατί οι εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη» και δεν είναι τεχνικά δυνατή η λύση. Άφησε πάντως ανοιχτή την δυνατότητα στο μέλλον.

Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, με την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) και με την – έως τότε – εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ωστόσο όπως φαίνεται, χρόνος δεν υπάρχει.

πηγή: huffinghtonpost.gr / Κατερίνα Πρίφτη

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews