Κόσμος

Απεργιακή κινητοποίηση προκηρύσσεται στη Lufthansa

Απεργιακή κινητοποίηση προκηρύσσεται στη Lufthansa

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 18 Μαρτίου, προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa την 18η Μαρτίου. Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων που πραγματοποιεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι συνεχίζεται η μακρόχρονη διένεξη ανάμεσα στο συνδικάτο και τη διεύθυνση της επιχείρησης, με αφορμή τους σχεδιασμούς της Λουφτχάνσα για την επέκταση της δραστηριότητας των εταιρειών χαμηλού κόστους που της ανήκουν.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των πιλότων, η διοίκηση της Λουφτχάνσα παραμένει αμετάπειστη και συνεχίζει την προσπάθεια της να επιβάλει πολύ πιο δυσμενείς όρους και συνθήκες απασχόλησης στους νεότερους πιλότους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καταφυγή του συνδικάτου στην κινητοποίηση.

Τέλος σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο προειδοποίησε ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει την απεργιακή κινητοποίηση για να εντείνει την πίεση που ασκεί στη διοίκηση της Lufthansa. Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, οι δύο θυγατρικές της Λουφτχάνσα Germanwings και Eurowings δεν θα επηρεαστούν.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews