Κοινωνία

Απεργίες αποφασίζουν οι καθηγητές – Λουκέτο και στο Καποδιστριακό

Απεργίες αποφασίζουν οι καθηγητές – Λουκέτο και στο Καποδιστριακό

Υστατη έκκληση στους εκπαιδευτικούς να μην προσθέσουν και άλλα βάρη στις ελληνικές οικογένειες, εμμένοντας στην απόφασή τους για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με πρωϊνές του δηλώσεις.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκληση στους εκπαιδευτικούς: Οι ελληνικές οικογένειες, και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν πάρα πολλά βάρη. Ας μην τους φορτώσουμε επιπλέον το άγχος τι θα κάνουν με τα παιδιά τους» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που αποφασίζουν σήμερα τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου: «Είστε σε γνώση της κατηγορηματικής δήλωσης του υπουργού Παιδείας ότι δεν θέλει αυτό το ενδεχόμενο», είπε, σχετικά ερωτηθείς.

Αποφασίζουν σήμερα

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των τοπικών ΕΛΜΕ για να αποφασιστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν οι καθηγητές αμέσως μετά τον αγιασμό της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των καθηγητών προσανατολίζεται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε ήρεμο κλίμα και ο ένας μετά τον άλλον οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ τοποθετούνται επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι παρατάξεις, που συγκροτούν το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί απόψε κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το απόγευμα. Ο προεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, είπε μιλώντας στους καθηγητές:

»Οι συνελεύσεις φαίνεται και θα το πείτε κι εσείς ότι θα πάμε σε ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος. Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά».

Την ίδια στιγμή οι δάσκαλοι, που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, θα συνεδριάσουν αύριο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων συμπαράστασης στους καθηγητές, ενώ ήδη έχουν αποφασίσει μια 48ωρη απεργία για τις 18 και 19 του μήνα.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews