Ελλάδα

Απειλούν να διώξουν παιδάκι από το Χιλλ λόγω…Τσίπρα!

Απειλούν να διώξουν παιδάκι από το Χιλλ λόγω…Τσίπρα!

Η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείο Χιλλ, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις φωτογραφίες της Περιστέρας Μπαζιάνα, την ημέρα του αγιασμού, θέλησε να βρει εξιλαστήριο θύμα, καθώς ασκήθηκαν έντονες πιέσεις.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του σχολείου δε δίστασαν να αποστείλουν, εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα το “Πρώτο Θέμα”.

Πιο συγκεκριμένα οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν σε ειδησεογραφικά sites, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης φωτογραφικού υλικού που απεικόνιζε την παρουσία της συζύγου του τέως πρωθυπουργού κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της Χιλλ κατά την ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αλλά και εκβιαστικές συμπεριφορές που σε καμία των περιπτώσεων, δεν τιμούν ούτε τη διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου, η οποία, ως μη όφειλε, έβαλε στο στόχα έναν ανυποψίαστο γονέα και το παιδί του, ούτε εκείνους που τις υπαγόρευσαν.

Όπως προκύπτει ο γνωστός φωτορεπόρτερ υποδεικνύεται ως “ένοχος” επειδή είχε μαζί του τη φωτογραφική μηχανή με την οποία τραβούσε φωτογραφίες την κόρη του. Ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποιος απαίτησε από τους ανθρώπους της Χιλλ να παρέμβουν ώστε να «τιμωρηθεί» λίγες ώρες μετά ο φωτορεπόρτερ με την αποστολή της εξώδικης δηλώσεως, η οποία βρίθει σκληρών χαρακτηρισμών και αναπόδεικτων ισχυρισμών;

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο τονίζεται ότι «με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τη λήξη του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11.9.2015 δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της κ. Μπαζιάνα, μητέρας παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας και συζύγου πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλ. Τσίπρα».

Πέραν τούτου στο εξώδικο σημειώνεται πως «σύμφωνα με μαρτυρίες δασκάλων και αρκετών γονέων, οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίος λήφθηκαν μπροστά από το κτίριο του νηπιαγωγείου και απεικονίζουν και άλλους γονείς, λήφθηκαν από εσάς. Μάλιστα σε μια από τις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται και ένας μαθητής του νηπιαγωγείου. Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκαν και στην τηλεόραση, πέρα των άλλων, προκάλεσαν τον θυμό και την ενόχληση πολλών γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, από την προσοχή της οποίας –ή μήπως του «υποβολέα» της;- φαίνεται να διέλαθε της προσοχής ότι ήταν αρκετοί οι γονείς που έπαιρναν εικόνες, «η φωτογράφηση γονέων εντός του σχολείου μας και η δημοσίευση τους, χωρίς τη ρητή συναίνεση τους, συνιστά πράξη παράνομη.

Επίσης, πρόκειται για ενέργεια ηθικά αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά στη σχολή Χιλλ και η οποία θίγει αφενός μεν την προσωπικότητα των εικονιζόμενων αφετέρου δε τη φήμη του σχολείου μας.

Στο τέλος του εξώδικου τονίζεται ότι «κατόπιν των ανωτέρω διαμαρτυρόμεθα εντόνως προς εσάς για την ως άνω συμπεριφορά σας, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ζημιά την οποία θα υποστούμε εξ υπαιτιότητα σας», συνεχίζει το εξώδικο που επιδόθηκε στον κ. Κουτρουμάνο ενώ υπογραμμίζεται ότι «επίσης, σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε αντίστοιχη φωτογράφηση/ δημοσιοποίηση που να σχετίζεται με τη Σχολή Χιλλ και σας τονίζουμε ότι τυχόν επανάληψη ενός αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας».

Δείτε τα έγγραφα

exodiko

exodiko

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews