Ελλάδα

Απίστευτοι διάλογοι κυβέρνησης-κουαρτέτου για την α’ κατοικία

Απίστευτοι διάλογοι κυβέρνησης-κουαρτέτου για την α’ κατοικία

Όλους αυτούς τους μήνες έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις των δανειστών μέρα με τη μέρα να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με το κουαρτέτο των θεσμών, οι τελευταίοι εξέφρασαν για ακόμη μία φορά ακραίες πιέσεις, ενώ στον απόηχο των πιέσεων το μήνυμα των δανειστών ήταν ένα: «Χρειάζεται η απειλή της έξωσης για να πληρώσουν τα δάνειά τους οι πολίτες».

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι, που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», ανάμεσα στους εκπροσώπους των θεσμών και τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Σταθάκη και Τσακαλώτου αντίστοιχα, πραγματικά σοκάρουν.

Τσακαλώτος/Σταθάκης: Η ελληνική κοινωνία υπέστη ένα σοκ που καμία άλλη κοινωνία στο εξωτερικό δεν έχει βιώσει. Εχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ, έχουν μειωθεί 40% τα εισοδήματα, η ανεργία βρίσκεται στο 26% με αποτέλεσμα να μην έχουν πληγεί μόνο τα χαμηλά εισοδήματα αλλά και τα μεσαία. Δεν αντέχει να υποστεί κι άλλο σοκ, αυτό της απώλειας της κύριας κατοικίας.

Θεσμοί: Να μην υπάρχει περιορισμός στους πλειστηριασμούς παρά μόνο για τα φτωχά στρώματα. Έτσι, οι τράπεζες θα μπορούν να απειλούν με εξώσεις για να πληρώνουν οι δανειολήπτες τα δάνειά τους.

Τσακαλώτος/Σταθάκης: Το 80% των διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι κάτω από 120 τετραγωνικά. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν είναι όπως στην Αγγλία. Η άρση των πλειστηριασμών δεν διευκολύνει ούτε τις τράπεζες.

Θεσμοί: Με τις δικές σας προτάσεις δεν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τα δάνειά τους.

Τσακαλώτος/Σταθάκης: Προστασία της πρώτης κατοικίας υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως στη Γαλλία. Δεν μπορεί να η Ελλάδα να μην έχει ένα τέτοιο πλαίσιο.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews