Ελλάδα

Απίστευτο: Ο Καμμένος καταγγέλλει πραξικόπημα!

Απίστευτο: Ο Καμμένος καταγγέλλει πραξικόπημα!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες ώρες, φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα πρώτα ρήγματα στην κυβέρνηση έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία αλλά συμπλήρωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε πραξικόπημα και εκβιασμό του Αλέξη Τσίπρα από τους εταίρους στη Σύνοδο, ενώ είπε «όχι» σε κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, όπως τη χαρακτήρισε, κάνοντας επίθεση σε ΝΔ και Ποτάμι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάνος Καμμένος

«Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών όπως Φινλανδία και της Βαλτικής. Ενα πραξικόπημα που έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων. Ο εκβιασμός αυτός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ο πρωθυπουργός, απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, να κάνει μία συμφωνία. Ξεκαθαρίζω ότι η συμφωνία αυτή είναι έξω και πέρα από αυτή που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΛ, σε αυτή τη συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των πολιτικών αρχηγών), παρά τις τεράστιες διαφορές, σε ένδειξη καλής θελήσεως και για να βρεθεί μία λύση συμφωνήσαμε. Σε αυτή όμως που φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως τον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμη και συνταγματικών αξιών. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που σεβόμαστε.

Αύριο θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και θα λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος. Η ολονύχτια προσπάθεια πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα. Θα προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο στο δίλημμα που του έβαλαν. Η βουλή έχει το λόγο. Η κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπασε, παρά τους εκβιασμούς και τις συμβουλές. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν, εκείνοι τα έδιναν όλα.

Είναι απίστευτο ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός πάλευε με τέσσερις ηγέτες, πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος δήλωναν ότι τα δίνουμε όλα, ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού. Η ΝΔ και το Ποτάμι, την ώρα της διαπραγμάτευσης έλεγαν να τα δώσουμε όλα, σε αντίθεση με την απόφαση που είχαμε πάρει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews