Πολιτική

Απλή αναλογική και κατάργηση του μπόνους 50 εδρών

Απλή αναλογική και κατάργηση του μπόνους 50 εδρών

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα θα περιλαμβάνεται στην πρόταση νόμου που θα καταθέσει σήμερα η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

Σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ την πρότασή της για αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Στη φωτογραφία ο Φ. Κουβέλης

Σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ την πρότασή της για αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Στη φωτογραφία ο Φ. Κουβέλης

Το κόμμα του Φ. Κουβέλη εντείνει τις παρεμβάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος προτάσσοντας το θέμα του εκλογικού νόμου, εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και του συνεδρίου του κόμματος στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Η πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με στόχο την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως επισημαίνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος, αποτελεί «πρόσκληση» κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ και εν όψει των συζητήσεων για την Κεντροαριστερά, αφού η Χαρ. Τρικούπη έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη θεσμοθέτηση αναλογικότερου εκλογικού συστήματος. Παράλληλα η Αγ. Κωνσταντίνου θέτει και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών της.

Στο εσωτερικό του κόμματος εντείνεται η αντιπαράθεση εν όψει των κομματικών διαδικασιών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, επικεντρώνοντας τόσο στο θέμα της πρωτοβουλίας των «58» όσο και στην κριτική για τη στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕ συζητήθηκε το πλαίσιο πολιτικών θέσεων το οποίο θα τεθεί υπό την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ανεβάσει το κόμμα τους αντιπολιτευτικούς τόνους με αφορμή τον νέο φόρο ακινήτων.

Η ομάδα των «εκσυγχρονιστών», αλλά και στελέχη που έχουν διαφωνήσει με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση (Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός κ.ά.) εμφανίζονται να διαφωνούν με την πολιτική των συνεργασιών που προτείνει η ηγεσία του κόμματος, αλλά και με την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση που θα κρατήσει στην Κεντρική Επιτροπή ο γραμματέας Σ. Λυκούδης, που έχει ταχθεί υπέρ της συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς με άλλα κόμματα και κινήσεις για τη συγκρότηση του Τρίτου Πόλου.

Πηγή ethnos.gr/ Ν. Β. Τσίτσας

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews