Ελλάδα

Το απόγευμα ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

Το απόγευμα ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

Με τις έως τώρα εκτιμήσεις, ο Σταύρος Δήμας δείχνει να συγκεντρώνει 161 θετικές ψήφους.

Ξεκινά σε λίγες ώρες στη Βουλή η πρωτη ψηφοφορια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον ξένων μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Οι διαβουλεύσεις και οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο με στόχο να εξασφαλιστεί ο μαγικός αριθμός 180 θα συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα στις 7, όπου ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Καρολου Παπούλια.

Με τις έως τώρα εκτιμήσεις, ο Σταύρος Δήμας δείχνει να συγκεντρώνει 161 θετικές ψήφους, καθώς απο τη δεξαμενή των ανεξαρτητων βουλευτών «παίρνει» 7 βουλευτες, τους Σπύρο Λυκούδη, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Νταβρή, Χρήστο Αηδόνη, Κατερίνα Μάρκου και Γρηγόρη Ψαριανό.

Προς το «ναι» φαίνεται να κλίνουν οι Γιώργος Κασαπιδης, Κώςτας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος που αργά χθες τι βράδυ έλεγε οτι εαν πεισθεί οτι ο πρωθυπουργός δεν θέλει εκλογες, ο ίδιος θα ψηφίσει, Μίκα Ιατριδη, ενώ παρών θα δηλώσει ο Βασίλης Οικονόμου. Αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του Βύρωνα Πολύδωρα, Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Την αρνητική τους ψήφο έχουν δηλώσει οι Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίμης Ανδρουλάκης , Πάρις Μουτσινάς, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάρκος Μπόλαρης, Βασίλης Καπερνάρος.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, Νίκης Φούντα που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει στην τριτη ψηφοφορια στις 29 Δεκεμβρίου, Θωμά Ψύρρα και των βουλευτων των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και Παύλου Χαϊκάλη. Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές πάντως, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αναφέρουν ότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες είτε θα δηλώσουν «παρών», είτε θα απέχουν και στην τρίτη το πιθανότερο ειναι να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ψηφοφορία θα είναι παρόντες και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews