Ελλάδα

Αποκλείει κατηγορηματικά τη νέα προσφυγή στις κάλπες ο Γιάννης Δραγασάκης

Αποκλείει κατηγορηματικά τη νέα προσφυγή στις κάλπες ο Γιάννης Δραγασάκης

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και κινείται στο πλαίσιο αυτής.

«Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ότι «η επιτυχής και γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την εκτύλιξη του σχεδιασμού και την προσδοκώμενη εξέλιξη των πραγμάτων». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε. Δεν μπορεί να ζητείται κάτι πέραν των συμφωνηθέντων».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη λαϊκή εντολή επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται εντός του πλαισίου αυτής. «Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και κινείται στο πλαίσιο αυτής για να εκτελέσει με επιτυχία και δίκαιο τρόπο το σχεδιασμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «παρά τον ένα χρόνο εξαιρετικών δυσκολιών, έχουμε θετικά σημάδια ανάκαμψης και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά για να τα πολλαπλασιάσουμε».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα παγκόσμιας διάστασης ζήτημα, του οποίου δεν πρέπει να ξεχνάμε τη γενεσιουργό αιτία, τους πολέμους. «Πολιτική για το προσφυγικό δεν μπορεί να είναι το “βουλιάξτε τους”. Ακραίες απόψεις που ακούγονται είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε. Τέλος, τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει θέμα “εξόδου” από τη Σένγκεν.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews