Συνεντεύξεις

Αποκλειστική συνέντευξη με το δημιουργό του «Όχι Κάτσουρανη με Κόστα Ρίκα»

Αποκλειστική συνέντευξη με το δημιουργό του «Όχι Κάτσουρανη με Κόστα Ρίκα»

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, βρήκαμε και τον ευχαριστούμε που μας παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη. Το πρόσωπο του Μουντιάλ στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από το δημιουργό της σελίδας στο facebook, που αφουγκράστηκε τοΝ παλμό της εξέδρας, των καφενείων και εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα , για τη μη χρησιμοποίηση του Πατρινού άσσου, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της εθνικής, σε αυτό με τη Κόστα Ρίκα.

Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά ήρθε η στιγμή να μιλήσει ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής, μιας και μέχρι σήμερα όλοι μιλούν για αυτόν και τη σελίδα του.

 

Κατσουρανης 82.000Καταλαβαίνουμε και αποδεχόμαστε τους όρους ανωνυμίας που από την αρχή έθεσες προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτή συνέντευξη. Όμως για τα απαραίτητα πρωτόκολλα επικοινωνίας και της σχέσης που αναπτύσσεται με το κοινό, πρέπει να σκιαγραφήσουμε ένα κάποιο προφίλ, όποτε πες μας λίγα πράγματα για σένα 

Πως λέγεσαι στο μικρό σου όνομα; Ή πως θες να σε φωνάζουμε;

Ηλικία; Περιοχή; Που έζησες; Που μεγάλωσες; Με τι ασχολείσαι αυτή τη περίοδο;

Ονομάζομαι Λάμπρος και είμαι 20 χρονών. Μεγάλωσα στην Αθήνα και πλέον μένω στην Λάρισα καθώς εκεί σπουδάζω Μηχανολόγων Μηχανικών. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την συγκεκριμένη σελίδα, κυρίως σκεπτόμενος το μέλλον της μετά το κυριακάτικο παιχνίδι και τους τρόπους που θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

– Προηγούμενη ενασχόληση με τον αθλητισμό ή και το διαδίκτυο, μιας και είναι κάτι που συνδύασες, υπήρχε στη ζωή σου;  

Από την δευτέρα δημοτικού μέχρι και τη δευτέρα λυκείου έκανα κολύμβηση . Έως το γυμνάσιο έκανα αθλητισμό, από το γυμνάσιο μέχρι και όταν σταμάτησα πρωταθλητισμό. Παράλληλα σαν παιδί είχα ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Τα δυο τελευταία χρόνια παίζω μπάσκετ και βόλεϊ σε τοπικό επίπεδο . Με το διαδίκτυο έχω ασχοληθεί ξανά μόνο και μόνο για να προβάλλω κάποια κιθαριστικά βίντεο μου.

 

 

κατσουρ-σελιδα– Πως σου ήρθε στο μυαλό να κάνεις αυτή τ τη σελίδα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι εξαιρετικά απλή. Σαν Έλληνας και ποδοσφαιρόφιλος, παρακολούθησα και τα τρία παιχνίδια της εθνικής. Η διάφορα που υπήρξε στο παιχνίδι με την Ιαπωνία χωρίς τον Κατσουράνη ήταν τεραστία. Στο τελευταίο δε παιχνίδι η Ελλάδα έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, έκανε φάσεις σκόραρε δυο φορές. Πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί όσο έπαιζε ο Κατσουράνης. Και σκέφτηκα ότι την δική μου επιθυμία για απουσία του απ την εντεκάδα στο σημαντικότερο ματς μετά τον τελικό του 2004  θα ενστερνιστεί αρκετός κόσμος.

– Τι ώρα βγήκε στον αέρα η σελίδα;

Η σελίδα δημιουργήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο περίπου στις 3 το βράδυ την ημέρα του παιχνιδιού με την Aκτή Ελεφαντοστού.

katsour2– Αυτή τη στιγμή ποσά μελή μετράει αυτή η «παλλαϊκή απαίτηση»;

Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή η σελίδα αριθμεί 108.624 μελή

 

 

– Όταν έβγαινε στον αέρα, περίμενες τέτοια μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό;

Για να είμαι ειλικρινής είχα μια ελπίδα ότι μπορεί αρκετός κόσμος να κάνει like, αλλά όχι πάνω 5.000.

– Πίστευες ποτέ ότι θα γίνει τόσο μεγάλο θέμα, τόσο μεγάλο σούσουρο και θα ασχοληθεί με αυτό όλη η ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα, από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη και από εκεί ως το Αρακαζού; μέχρι και η Telegraph ασχολήθηκε με το θέμα αυτό.

Προφανώς και όχι. Η σελίδα δημιουργήθηκε για πλάκα.

κατσουρ3 -Ο κόσμος τι σου λέει στα μηνύματα που σου στέλνει; Δέχτηκες  εκτός από εγκωμιάστηκα σχόλια και απειλές ή ύβρεις από κανένα;

Υπάρχει ποικιλία στα μηνύματα . πολλοί στέλνουν μηνύματα ‘’συμπαράστασης’’ όπου βρίζουν ή μειώνουν τον Κατσουράνη,  αρκετοί με έχουν παρακαλέσει να κλείσω την σελίδα –ένας μικρός αριθμός ατόμων το έχει απαιτήσει κιόλας-διάφοροι στέλνουν για να κοινοποιήσω κάποια σελίδα τους και φυσικά υπάρχουν και κάποιοι οι όποιοι επιδεικνύοντας την όποια δύναμη έχουν απειλούν (υπήρχε κάποιος που υποστήριξε ότι είναι συγγενής του Κατσουράνη).

 

 -Κάποιοι δημοσιογράφοι και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μίλησαν υποτιμητικά για τη σελίδα που δε θέλει να παίξει ο Κώστας Κατσουράνης, κάποιοι χαρακτήρισαν τα μελή της ως άμπαλους, ενώ και κάποιοι άλλοι είπαν πως ο Κατσουράνης  με αυτή τη κίνηση έπεσε θύμα διαδικτυακού «Μπουλινγκ». Τι έχεις να πεις για όλα αυτά;

Δεν με απασχολούν αυτά. Έφτιαξα την σελίδα για έναν και μόνο σκοπό, για πλάκα. Τώρα, το τι βγήκε να δηλώσει ο κάθε παλαίμαχος δεν είναι δουλεία μου, ούτε πρόκειται να ασχοληθώ απαντώντας με κάποιο τρόπο. Ο Κατσουράνης δεν έπεσε θύμα διαδικτυακού «Μπούλινγκ», απλώς αρκετοί άνθρωποι εξέφρασαν την άποψη τους γι αυτόν μέσω της σελίδας.

katsour– Σε λίγη ώρα παίζει η Εθνική στο Ρισίφι   με τη Κόστα Ρίκα, μετά από αυτό το ματς τι θα γίνει με τη σελίδα, θα ισχύει και μετά? Θα δημιουργηθεί κι άλλη;

Το μέλλον της σελίδας προς το παρόν είναι αβέβαιο. Περιμένουμε κατ’ αρχάς όλοι να δούμε τι θα κάνει η εθνικής μας στο παιχνίδι, γιατί απ αυτό θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η διάθεση του κόσμου για συνέχιση η μη της σελίδας. Να δημιουργηθεί άλλη σελίδα τέτοιου περιεχομένου δεν υπάρχει περίπτωση.

 

 

– Αν μπει τελικά ο Κατσουράνης και σκοράρει και προκριθούμε, τι θα κάνεις μετά;

Θα τον χειροκροτήσω όπως κάθε Έλληνας και θα είμαι υπέρμετρα χαρούμενος που έκανα ένα τόσο ωραίο λάθος.

–  Ασχέτως το τι λένε κάποιοι εγώ είδα να αναπτύσσεται ένα κίνημα εκεί στο facebook, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε φύλλου, υποστηρικτές κάθε ομάδας, βρήκαν κάτι κοινό που τους συσπείρωσε και έγιναν κοινωνοί και κήρυκες μιας πρότασης που έκανες. Παράλληλα βοήθησες με το τρόπο σου να γίνει γνωστό και το θέμα με τον μικρό Jay και τη πιθανολογημένη μετάβαση του στη Βραζιλία.  Στο τέλος λοιπόν αυτού του ταξιδίου νοιώθεις δικαιωμένος? Αισθάνεσαι ότι έκανες κάποιο λάθος? Ότι δεν έκανες κάτι καλά ίσως;  

Η συσπείρωση είναι θέμα διάθεσης του κόσμου και timing. Η σελίδα μου έκανε επιτυχία επειδή βρήκε πολλούς που συμφωνούν στην απουσία του Κατσουράνη για ένα παιχνίδι που αφορά την ΕΘΝΙΚΗ . Αν αφορούσε ένα παιχνίδι για κάποια ελληνική ομάδα προφανώς και δεν θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση, γιατί θα υπήρχαν οπαδοί διαφορετικών ομάδων, ενώ τώρα είναι όλοι μαζί. Είμαστε όλοι μαζί. Η βοήθεια στον μικρό Jay ήταν κάτι που πιστεύω ότι έπρεπε να κάνω. Καθώς η σελίδα έχει τόσο μεγάλο κοινό καλό θα ήταν να βοηθήσει και σε κάτι πραγματικά χρήσιμο. Τώρα λοιπόν που η μεγάλη ώρα του παιχνιδιού φτάνει, ελπίζω αν ο Κατσουράνης αγωνιστεί να μας βγάλει άσχετους χαζούς ή ότι άλλο θέλει με την εμφάνιση του. Δε νομίζω ότι έκανα κάποιο λάθος ή ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την σελίδα με καλύτερο τρόπο.

 katsour-Ποιά ομάδα υποστηρίζεις;   

Η ομάδα που υποστηρίζω φανατικά από πολύ μικρός είναι ο Παναθηναϊκός, όποτε καταλαβαίνετε ότι έχω φωνάξει πολλές φορές υπέρ του Κατσουράνη.

 

 – Πώς σου φαίνεται ο Κατσουράνης σαν παίκτης;

Mου φαίνεται ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που απλά δεν θέλει -η δεν μπορεί- να δώσει άλλο στην εθνική ομάδα.

 

– Πιστεύεις ότι έφτασαν στα αυτιά του Κατσουράνη όλα αυτά;

Φαντάζομαι πως ναι, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Ελπίζω αν έφτασαν να μπει -αν μπει- μέσα στο γήπεδο σαν αφηνιασμένος, έτοιμος να αποδείξει σε όλους μας ποσό λάθος τον κρίναμε.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι όλες από τη σελίδα, για περισσότερη έξυπνη ενημέρωση πατήστε ΕΔΩ

Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε για τη αποκλειστικότητα Λάμπρο, να είσαι καλά και πάντα ευχάριστος, εύγλωττος και πηγαία αυθόρμητος.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews