Πολιτική

Απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης – “Επιφυλάσσω έκπληξη στον Αντώνη Σαμαρά” – Τι είπε για τον “μάρτυρα κλειδί”

Απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης – “Επιφυλάσσω έκπληξη στον Αντώνη Σαμαρά” – Τι είπε για τον “μάρτυρα κλειδί”

– Την Τετάρτη στις 15:00 θα πάει στην Ευελπίδων ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος

– Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη σειρά στον ανακριτή για να απολογηθεί παίρνει ο Ηλίας Παναγιώταρος

– Ο Η. Κασιδιάρης φέρεται να δήλωσε πως ο μάρτυρας κλειδί είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

– Αρνήθηκε την οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από επιχειρηματίες

Περισσότερες από έξι ώρες διήρκησε η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στον ανακριτή για το βαρύ κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορείται!

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβήτησε και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

 

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τη διάρκεια της απολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες απαντούσε σε όλα τα δεκάδες ερωτήματα του ανακριτή, αλλά πάντα πολιτικά.

 

Σε όλα αυτά που έλεγε ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε πως επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη για τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

 

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του που να αποδεικνύει το οτιδήποτε, ενώ αναφέρθηκε και στον λεγόμενο “μάρτυρα κλειδί” αποκάλυψε σημεία και τέρατα για τη λειτουργία και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Φέρεται δε να τον χαρακτήρισε “αμφιβόλου ηθικής” και να είπε στον ανακριτή πως πληρώθηκε από δημοσιογράφους για να υποστηρίξει όσα υποστήριξε. Ο κ. Κασιδιάρης ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή ξέρει ποιός είναι ο συγκεκριμένος μάρτυρας και πως τον είχαν διώξει από το κόμμα γιατί ζητούσε από τον ένα και τον άλλον χρήματα. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα – μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων

 

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews