Πολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Μεϊμαράκη

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Μεϊμαράκη

Απορρίφθηκε, με 165 ψήφους κατά, έναντι 76 υπέρ, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση ούτε στην ψηφοφορία.

Η συζήτηση της πρότασης μομφής ήταν «καυτή», με αποκορύφωμα την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Αιτία στάθηκαν οι αιχμές του κ. Μεϊμαράκη προς τον δ’ αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Δραγασάκη και το ότι δεν του επετράπη να απαντήσει επί προσωπικού, καθώς είχε δοθεί ο λόγος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας στα όσα είπαν νωρίτερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόρριψη συζήτησης της πρότασης μομφής κατά Στουρνάρα λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ της κυβέρνησης, επισήμανε ότι όλοι οι πρόεδροι της Βουλής και οι αντιπρόεδροι έχουν κομματική ταυτότητα. «Γιατί ο δικός σας αντιπρόεδρος τι αισθάνεστε ότι κάνει; Έχει συμπεριφερθεί κατά ανάλογο τρόπο αρκετές φορές και δεν του κάναμε πρόταση μομφής», τόνισε.

Ο Γ.Δραγασάκης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην έδρα, δίπλα στον προεδρεύοντα Γ.Τραγάκη, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, ωστόσο ο κ. Τραγάκης δεν του τον έδωσε, καθώς, όπως είπε, εκείνοι που βρίσκονται στην έδρα δεν μπορούν να ζητούν το λόγο επί προσωπικού.

Τότε ο κ. Δραγασάκης πήγε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν έλαβε πάλι τον λόγο, καθώς στο βήμα είχε ήδη ανέβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Πηγή voria

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews