Συνεντεύξεις

Απόστολος Γκλέτσος: “Η Στυλίδα είναι η οικογένειά μου”

Απόστολος Γκλέτσος: “Η Στυλίδα είναι η οικογένειά μου”

Πάντα στην ώρα του, με το αθλητικό ντύσιμο που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια και με τον ”αέρα” του Δημάρχου Στυλίδας, ο Απόστολος Γκλέτσος έφτασε στο σημείο συνάντησής μας. Με το πρώτο καλημέρα, δίνει στην ατμόσφαιρα ένα ευχάριστο συναίσθημα. Μπορεί κανείς να πει ότι έχει το χάρισμα να σε χαλαρώνει. Παραγγέλνει τον καφέ του και είναι έτοιμος να ξεκινήσουμε.

Ουκ ολίγες φορές, έχουμε δει ηθοποιούς και γενικότερα άτομα αρκετά γνωστά στο κοινό, να παρατούν το επάγγελμα με το οποίο τους είχαμε διασυνδέσει για αρκετά χρόνια και να ασχολούνται με τα ”κοινά”. Για μία ακόμη φορά, ένας γνωστός ηθοποιός, παράτησε το επάγγελμα και την ζωή του ηθοποιού και αποφάσισε να επιστρέψει στην γενέτειρά του. Και όχι μόνο αυτό. Βάζοντας υποψηφιότητα και μετά από μία μεγάλη μάχη με τις ψήφους, κατέκτησε την θέση του Δημάρχου Στυλίδας. Ο ίδιος, όπως αναφέρει, είχε αποφασίσει από καιρό να επιστρέψει στην Στυλίδα μόνιμα και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της ελιάς. Μετά όμως από την προτροπή κάποιων φίλων και το υπάρχων κενό το οποίο παρουσίαζε η διοίκηση της περιοχής, δημιουργήθηκε η ”ομάδα” του, όπως και ο ίδιος χαρακτηρίζει τους συνεργάτες του.

 

”Δημιουργώντας μία ομαδική κίνηση, πήραμε της εκλογές.”

 

Η οικογένειά του, αλλά και οι φίλοι του, μεγάλοι υποστηρικτές. Το ότι υπηρετεί όμως στην Στυλίδα, τον γοητεύει. Παραδέχεται πως η δημαρχεία του αρέσει. Το κάθε αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ξεχωριστά. Μέσα από την πολύ δουλειά, κουράζεται, αλλά την συγκεκριμένη κούραση ο ίδιος την χαρακτηρίζει ”γλυκιά”.

”Η υποκριτική είναι κάτι το οποίο υπάρχει. Δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν πάμε καλά στην δεύτερη 5ετία, υπάρχουν πράγματα που θα κάνω στον χώρο της υποκριτικής.”

 

Πρωταγωνίστησε σε έναν ρόλο έκπληξη στην νέα σειρά του Λάκη Λαζόπουλου ”Δια ταύτα”. Συγκεκριμένα, ενσάρκωσε έναν οικοδόμο, ο οποίος εξαιτίας των χρεών απέναντι στο δημόσιο οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ο ίδιος αναφέρει:”Έχει μπει αυτός ο ρόλος πια στο πετσί μας. Όλοι είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι και ίσως έτοιμοι για φυλακή, αν συμβεί κάτι το οποίο δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ακόμη και ένα μικρό χρέος, ίσως αργότερα, να μην μπορείς να το ελέγξεις. Τα πράγματα πλέον, έχουν γίνει τραγικά.”. Όσο για τον Λάκη Λαζόπουλο είχε μόνο να πει την συγκεκριμένη φράση: ”Ο Αριστοφάνης, είναι ο Λάκης Λαζόπουλος της εποχής του.”

Αν και έχει δεχθεί πάρα πολλές προτάσεις, ο Απόστολος Γκλέτσος, αρνείται κατηγορηματικά σε περίπτωση που δεν εκλεχθεί για μία ακόμη πενταετία δήμαρχος, να γίνει βουλευτής στην Αθήνα. Όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την Αθήνα.

 

”Έχουν προσπαθήσει ακόμη και να με λαδώσουν.

Όποιος το προσπάθησε, βρέθηκε στα δικαστήρια.”

 

Όραμά του, η Στυλίδα να πάρει την μορφή που πρέπει. Την μορφή που όλοι έχουν ονειρευτεί. Και επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, η ερημοποίηση της Ελλάδας εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να κάνει κάτι για την αποθήκευση νερού και θα το κάνει. Από την άλλη, για τις γνωστές πια κινήσεις του για τα διόδια του Δήμου, αλλά και για την ιδιότητα του λαϊκού και του γραφικού απαντά ως εξής: ”Ας με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν. Ας με πουν και λαϊκιστή και γραφικό. Από την στιγμή που κάτι το οποίο κάνω, έχει αποτέλεσμα, μπορούν να μου δώσουν όποιο χαρακτηρισμό θέλουν.”. Οι κινήσεις του στον Δήμο αρκετά γνωστές σε όλους μας, μιας και οποιαδήποτε ενέργειά του τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Οι απαντήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ιδέες του και η καθημερινότητά του, συνθέτουν ένα σκηνικό ενός ανθρώπου αρκετά απλού, που παράτησε τον χώρο της υποκριτικής, έχοντας πάντα όμως στο μυαλό του το ότι τον βοήθησε και η αναγνωρισιμότητά του. Φίλοι και γνωστοί από τον παρελθόν τον βοήθησαν, αλλά και ο ίδιος δεν έκατσε με τα χέρια στα σταυρωμένα. Οι συναντήσεις του με τον Υπουργό Υγείας, αλλά και με τοπικούς φορείς, δηλώνουν ότι είναι συνεχώς με την σκέψη της δουλειάς του.

Ένα φωτογραφικό υλικό, ήρθε πρόσφατα να αλλάξει πολλά πράγματα γύρω από όσα λέγονται για τον συγκεκριμένο κύριο. Συγκεκριμένα, φωτογραφίες του ίδιου και του Ηλία Κασιδιάρη με τον ίδιο ταγματάρχη των ενόπλων δυνάμεων έδωσαν τροφή σε σχολιασμούς της άποψης πως ίσως ο Δήμαρχος, να ενστερνίζεται κάποιες από τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος, αφού πρώτα θεώρησε ένα κακόγουστο αστείο όλο αυτό, ανέφερε πως οι φωτογραφία είχε τραβηχθεί πριν από 20 χρόνια και παραπάνω, αλλά και φυσικά ότι δεν υποστηρίζει τον τρόπο του συγκεκριμένου κόμματος που προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του.

 

”Υπάρχει ο ελληνικός στρατός και πρέπει να υπάρχει. Κάτι παραστρατιωτικό

δεν χρειάζεται στην Ελλάδα. Ο τρόπος τους είναι λάθος.”

 

Φιλόζωος μεν, αλλά και σωστός. Ο λόγος για το περιστατικό της ευθανασίας ενός σκύλου στην Στυλίδα. Παρά τις απόψεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδος, ο ίδιος έχει να πει πως δεν έκανε κάτι ο ίδιος ποτέ. Αφού πρώτα δέχτηκε αρκετές καταγγελίες από πολίτες του, μαζί με έναν κτηνίατρο, πήραν την απόφαση να γίνει ότι συγκεκριμένα έγινε. Ένα τόσο άρρωστο ζωντανό ούτε μπορεί κανείς να το αφήσει να υποφέρει, αλλά ούτε και να κινδυνεύουν άνθρωποι.

 

 

Δεν ξεχνά ποτέ την ιδιότητα του ηθοποιού. Πιστεύει πως όλη μας η ζωή περιέχει την υποκριτική και δηλώνει αρκετά θλιμμένος για τον χαμό του Σάκη Μπουλά. Τελευταία λόγια πριν κλείσουμε την συνέντευξη τα εξής:

 

”Μπορεί αν μην μπόρεσα να δουλέψω μαζί με τον Σάκη, αλλά ήταν ένα σωστό παιδί στον χώρο. Έκανε πάντα αυτό που ήθελε και έλεγε πάντα αυτό που σκεφτόταν.”

 

 

επιμέλεια συνέντευξης-παρουσίαση Άκης Τσακίρης

Άκης Τσακίρης  

 

 

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews