Ελλάδα

Με απουσίες η συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Με απουσίες η συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Με την παρουσία τεσσάρων από τα επτά κόμματα, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή απέχουν από τη διαδικασία, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της ομάδας της ΝΔ που επεξεργάστηκε τις προτάσεις του κόμματος Προκόπη Παυλόπουλου που ανέφερε ότι θυσιάζουν την συνταγματική αναθεώρηση στο όνομα πολιτικών σκοπιμοτήτων και με το επιχείρημα των εκλογών που βασίζεται στη διαστρέβλωση του Συντάγματος.

«Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την πιθανότητα βουλευτικών εκλογών, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κινηθεί η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, προτείνοντας να τελειώσει η προεδρική διαδικασία και «όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο να πάμε στην αναθεώρηση».

Η «αποχή» του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει γνωστή εδώ και ημέρες με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, όπου ανέφερε ότι «στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαδικασία Αναθεώρησης να ξεκινήσει αφού προηγηθούν εκλογές.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews