Επιστημονικά

Η Apple ανοίγει εργοστάσιο παραγωγής ζαφειριού

Η Apple ανοίγει εργοστάσιο παραγωγής ζαφειριού

H GT Advanced Technologies γνωστοποίησε πολυετή συμφωνία ύψους $578 εκατομμυρίων με την Apple για την προμήθεια ζαφειριού. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση ενός εργοστασίου στην περιοχή της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών – η Apple έχει ήδη εξαγοράσει τις εγκαταστάσεις – που θα δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας και θα απασχολήσει 1300 εργαζόμενους οικοδομής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια επένδυση στο ‘Advanced Sapphire Furnace’, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να παράγει υψηλής ποιότητας ζαφείρι με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε πολύ χαμηλές τιμές. H Apple θα παρέχει τις εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τον εξοπλισμό και η GT θα την αποζημιώσει με μια πενταετή συμφωνία ξεκινώντας το 2015. Το συμβόλαιο περιγράφει ένα ελάχιστο επίπεδο προμήθειας και αποκλειστική παροχή μόνο στην Apple.

H Apple χρησιμοποιεί τωρινά το ζαφείρι στον φακό της κάμερας των iOS συσκευών αλλά και στο Touch ID του iPhone 5S (εικόνα). Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές, περισσότερο από το Gorilla Glass, λεπτότερο και ελαφρύτερο. Η επένδυση αυτή γεννά βεβαίως φήμες για πιθανή χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στις οθόνες των μελλοντικών iOS συσκευών.

 

 

 

πηγή: macuser.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews