Γνώμες

Η Δημοκρατία αντιστέκεται ενάντια στο νεοναζισμό.

Η Δημοκρατία αντιστέκεται ενάντια στο νεοναζισμό.

Άρθρο του Γιάννη Πολίτη.

Εδώ και 1 χρόνο και κάτι,και συγκεκριμένα από τις διπλές εκλογές Μαίου- Ιουνίου 2012 και την διαρκή άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, η ελληνική δημοκρατία συνεχώς βρισκόταν ένα βήμα πριν το απόσπασμα. Καθημερινά τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου γινόμασταν μάρτυρες σκηνών απείρου κάλους με πρωταγωνιστές τους βουλευτές αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Προπηλακισμοί βουλευτών μέσα στη Βουλή, ύβρεις κατά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού της χώρας αλλά και κατά των αρχηγών των κομμάτων, χειροδικίες και ξυλοδαρμοί μεταναστών (βάρβαρος ξυλοδαρμός μετανάστη στην Ιχθυόσκαλα ο οποίος τρέφεται από το στόμα με καλαμάκι), επιθέσεις σε αριστερές ομάδες. Όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούσαν προϊόντα ημερήσιας διάταξης στην ελληνική καθημερινότητα.

Όλοι ανεξαιρέτως οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι την υπάρχουσα κατάσταση χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι έτσι ώστε να τεθεί στο περιθώριο το ναζιστικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή. Ωστόσο υπήρξαν και προσπάθειες για να γίνει πραγματικότητα η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσω της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές δεν τελεσφόρησαν λόγω μη συμφωνίας των πολιτικών κομμάτων ως προς την ψήφιση του αφήνοντας το ανοιχτό για το μέλλον.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και έπρεπε να μεσολαβήσει η εν ψυχρώ δολοφονία του 34 χρονου αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα στη Νίκαια στις 17 Σεπτέμβρη από μέλος της Χρυσής Αυγής έτσι ώστε  η πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Αποτέλεσμα της μαζικής κινητοποίησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να τονιστεί ότι σύλληψη αρχηγού κόμματος είχε να συμβεί από την 21 Απριλίου 1967 όταν και εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα μας.Οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στους συλληφθέντες είναι συγκεκριμένες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λάος μας, το νερό φαίνεται να μπαίνει στο αυλάκι και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Από το πρωί έχω ακούσει πολλά. Ένα από αυτά ήταν και το παρακάτω το οποίο προέρχεται από άτομα φίλα προσκείμενα σε κόμμα της αντιπολίτευσης. Οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λέει ήταν επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης Σαμαρά για να θολώσει τα νερά. Λίγη προσοχή βρε παιδιά στις δηλώσεις που κάνετε δε βλάπτει.

Κλείνοντας ευελπιστώ ότι οι σημερινές κινήσεις της ελληνικής πολιτείας να είναι ο προάγγελος της περιθωριοποίησης του νεοναζισμού στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, ενώ πλέον είναι ευδιάκριτο ότι η δημοκρατία δε βρίσκεται μπροστά στο απόσπασμα που βρισκόταν μέχρι και σήμερα.

 

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews