Κόσμος

Άρχισε η ελληνο-ισραηλινή άσκηση για τις Αεροπορίες Στρατού

Άρχισε η ελληνο-ισραηλινή άσκηση για τις Αεροπορίες Στρατού

Άρχισε την Τρίτη η διήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος – Ισραήλ νοτίως της Κρήτης, που έχει γεωπολιτικό ενδιαφέρον και διπλωματική αξία για τη χώρα μας.

 

Μόλις ολοκληρώθηκε η άσκηση μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών , τώρα άρχισε με τις Αεροπορίες Στρατού που σηματοδοτεί την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

 

Το Τελ-Αβίβ «γεφυρώνει» τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες με εναέριους ανεφοδιασμούς καθώς διαθέτει ιπτάμενα τάνκερ.

 

Συγκεκριμένα το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε για την κοινή άσκηση Minoan Star , 8 ελικόπτερα τύπου UH-60,  1 αεροπλάνο C-12 (King Air 200),  2 ιπτάμενα τάνκερ, 4 ελικόπτερα CH-53,  1 αεροσκάφος (King Air 200) αναγνώρισης στόχων και μετάδοσης πληροφοριών, 1 αεροσκάφος C-130 μεταφοράς προσωπικού και πυρομαχικών.

 

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ,3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64A, 3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64DHA και  1 ελικόπτερο τύπου CH-47D.Τα σενάρια είναι τα ίδια και για τις δύο ημέρες αλλά  θα εκτελεστούν από διαφορετικά πληρώματα. Οι ασκήσεις αυτές θα γίνουν και τις βραδινές  ώρες.

 

Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδος-Ισραήλ προκαλεί αμηχανία στην Άγκυρα καθώς βλέπει με προβληματισμό το ότι  η χώρα μας αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο στην περιοχή.

 

 

 

πηγή: newpost.gr / Γ.Κοκ.

 

 

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews