Γνώμες

Αργυρούπολη που είσαι;

Αργυρούπολη που είσαι;

Μία βόλτα στους δρόμους της Αργυρούπολης αρκεί, για να καταλάβεις πως για τη παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν προβλέπεται πουθενά η Δημοτική αυτή κοινότητα ως γεωγραφική οντότητα με πολίτες ίσων δικαιωμάτων.

Απλά η Δημοτική κοινότητα της Αργυρούπολης έτυχε να γειτνιάζει με αυτή του Ελληνικού και χαριστικά διοικείται από έναν κοινό Δήμαρχο γιατί έτσι επιβάλλουν οι νόμοι και οι θεσμοί του κράτους, σε μια άλλη εποχή μη Δημοκρατική, ίσως η Αργυρούπολη να τελούσε υπό ειδικό καθεστώς μιας και ο εκλεγμένος Δήμαρχός της, θα απαρνιόταν να τη διοικήσει, εκδικητικά, γιατί τις περισσότερες ψήφους του τις βρίσκει στη Δημοτική Κοινότητα του Ελληνικού.

Είμαστε μια πόλη φάντασμα δηλαδή, το Φαρ Ουέστ, η έρημος, η άγονη γραμμή του Δήμου μας. Αλίμονο για εμάς, αν η Αργυρούπολη δεν ήταν προικισμένη με έργα και υποδομές των προηγούμενων Διοικήσεων και αναφέρομαι στο διάστημα 2006-2010.

Έχω ακούσει τα παράπονα πολλών συν-Δημοτών μου: παιδικές χαρές με ελλιπή ή και καθόλου φωτισμό, ανυπαρξία στοιχειωδών έργων και υποδομών, ειδικά στις περιοχές που γειτνιάζουν στους πρόποδες του Υμηττού, ελλιπή έργα πρασίνου, καμιά κοινωνική παροχή και βοήθεια στους ασθενέστερους, μηδενικές Δημοτικές υπηρεσίες, (πχ. επιμορφωτικά και εκπαιδευτικα σεμινάρια). Βέβαια τα προβλήματα αυτά  δεν αποτελούν αποκλειστικότητα της Αργυρούπολης.

Ασχέτως αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση της περιοχής εστιάζει στον εντοπισμό του προβλήματος μόνο στην Αργυρούπολη λειτουργώντας και αυτή ψηφοθηρικά με το ίδιο σκεπτικό της σημερινής Διοίκησης, μόνο που αυτή τη φορά τα μικροκομματικά συμφέροντά της εντοπίζονται στη Δημοτική κοινότητα της Αργυρούπολης. Θέλουν και οι δύο δηλαδή να πολώσουν τον κόσμο σε ένα προ-εμφυλιακό κλίμα προκειμένου να αποκομίσουν ότι περισσότερο μπορούν, ο καθένας στη περιοχή που “ελέγχει” αριθμητικά.

Προφανώς το πρόβλημα της Διοικητικής ανυπαρξίας είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον Δήμο και αφορά όλους. Ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή, “καθαρή” και τίμια Διοίκηση ικανή να οδηγήσει τον Δήμο μας στη θέση που πραγματικά της αξίζει. Δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί πολλά, σε μια εποχή μειωμένης χρηματοδότησης, αυτό όμως που μπορεί κάποιος να εγγυηθεί, είναι πως θα καταβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να εξασφαλίσει στο Δημότη την αξιοπρεπή διαβίωσή του σε έναν Δήμο που ο ίδιος από τη τσέπη του πληρώνει και συντηρεί, σε έναν Δήμο που εξελίσσεται και αναπτύσσεται ταχέως με τεράστια Δυναμική και μέλλον.

 

Κοντογιαννάτος Δημήτριος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τη Δημοτική Παράταξη Ξανά η Πόλη Μπροστά.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews