Κοινωνία

Αργήσατε να… δικαστείτε; Αποζημιώνεστε!

Αργήσατε να… δικαστείτε; Αποζημιώνεστε!

Τι προβλέπει σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την αποζημίωση λόγω βλάβης από καθυστέρηση δίκης

Άργησε η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για υπόθεση σας; Τότε, από εδώ και στο εξής, θα έχετε κάθε δικαίωμα να στραφείτε κατά του Δημοσίου και να ζητήσετε αποζημίωση για το γεγονός και τη βλάβη που σας έχει επιφέρει.

Αυτή είναι η βασική πρόβλεψη που κάνει σχετικό σχέδιο νόμου, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και θα πάρει το δρόμο για ψήφιση μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες. Μια βασική διευκρίνιση που θα πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πολίτες θα μπορούν να στραφούν κατά του Δημοσίου είτε κερδίσουν είτε χάσουν, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Και για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για το νέο καθεστώς που θα δημιουργηθεί μετά από αυτόν τον νόμο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της αποζημίωσης που προβλέπεται φτάνει στο τουλάχιστον 66% των αποζημιώσεων που επιδικάζει για τον ίδιο λόγο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να συνυπολογίζεται η δικαστική δαπάνη και μια σειρά από έξοδα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, δηλαδή εντός του 2014.

Πηγή voria.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews