Επιστημονικά

Αρκετά Social Media sites χτυπήθηκαν από μαζική επίθεση χάκερς

Αρκετά Social Media sites χτυπήθηκαν από μαζική επίθεση χάκερς

Μία εκστρατεία hacking η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Οκτωβρίου και μπορεί να συνεχίζεται έως και σήμερα, έχει ως αποτέλεσμα την υποκλοπή στοιχείων σύνδεσης 2 εκατομμυρίων λογαριασμών, σε πάνω από 93.000 sites. Ανάμεσα στα sites και δημοφιλή social media sites όπως τα Facebook, Twitter, Google+, YouTube και LinkedIn.

Η εταιρία Trustwave κατάφερε και εντόπισε έναν proxy server στην Ολλανδία, στον οποίο στέλνονταν όλα τα στοιχεία τα οποία ένας κρυφός ιός κατάφερνε να συλλέξει από τους «μολυσμένους» υπολογιστές. Ο τρόπος με τον οποίον «μολύνθηκαν» οι υπολογιστές είναι έως τώρα άγνωστος. Γνωστός από την άλλη είναι ο αριθμός των παραβιασμένων λογαριασμών ανά Κοινωνικό Μέσο.

 

– 318.000 Facebook λογαριασμοί

– 70.000 Gmail, Google+ and YouTube λογαριασμοί

– 60.000 Yahoo λογαριασμοί

– 22.000 Twitter λογαριασμοί

– 8.000 LinkedIn λογαριασμοί

 

Οι Facebook, Twitter και LinkedIn εταιρίες έκαναν reset τους κωδικούς των παραβιασμένων λογαριασμών και ενημέρωσαν τους χρήστες ώστε να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης. Σχετικά με το Google+, δεν υπήρξε απάντηση από τη Google προς την Trustwave, η οποία ανέλαβε να ειδοποιήσει όλες τις εταιρίες για τα ευρήματα της.

 

Φαίνεται πως οι hackers έχουν ακόμη ενεργούς servers σε διάφορες χώρες και οι χρήστες αυτό που μπορούν να κάνουν για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες μόλυνσης του υπολογιστή τους, είναι να έχουν ενεργοποιημένο και ενημερωμένο antivirus λογισμικό, καθώς και ενημερωμένες τις εφαρμογές όπως Java, Adobe Flash Player κλπ.

 

 

Πηγή: CNNMoney/socialmedialife.gr

 

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews