Πολιτική

Άρση ασυλίας ζητείται για Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μπούκουρα της ΧΑ

Άρση ασυλίας ζητείται για Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μπούκουρα της ΧΑ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα εισηγήθηκε ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

Στην αποψινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:

-Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

-Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.

-Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.

Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε τη σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.

Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews