Κόσμος

Άσαντ: H καταστροφή των χημικών θα στοιχήσει 1 δις

Άσαντ: H καταστροφή των χημικών θα στοιχήσει 1 δις

Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρήσει τη ρωσοαμερικανική συμφωνία για παράδοση και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, έδωσε ο Πρόεδρος Άσαντ.

Σε συνέντευξή του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews, παραδέχτηκε ότι η χώρα διαθέτει πολύ σημαντικό χημικό οπλοστάσιο. Επανέλαβε, όμως ότι οι δυνάμεις του, δεν ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

Ανέφερε, επίσης ότι το κόστος της επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου ενδέχεται να φτάσει στο «ένα δισεκατομμύριο δολάρια» και πρόσθεσε, πως γι’ αυτή τη διαδικασία χρειάζεται χρονικό διάστημα, περίπου, ενός έτους.

Η κυβέρνησή του, είπε, είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία για τα χημικά όπλα, ενώ, όπως ανέφερε, είναι στη διάθεση οποιασδήποτε χώρας θέλει να τα πάρει. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η Συρία δεν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, αλλά δέχεται συντονισμένη επίθεση από την Αλ Κάιντα.

Απευθυνόμενος στον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο Άσαντ τον προέτρεψε «ν’ ακούσει την καλή διαίσθηση του λαού των ΗΠΑ».

Στο μεταξύ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα παρουσιάσει στις υπόλοιπες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αποδείξεις για την εμπλοκή των αντικαθεστωτικών στην επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου.

Τα εν λόγω αποδεικτικά στοιχεία παραδόθηκαν στη Μόσχα από τη Δαμασκό, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών.

Πηγή sigmalive.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews