Κοινωνία

Αστυνομικοί χτύπησαν βουλευτές

Αστυνομικοί χτύπησαν βουλευτές

Καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για δολιοφθορά

Παραβίασαν την πόρτα στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου, δύο τεχνικοί της ΔΤ με συνοδεία ΜΑΤ. Προσωπικό ασφαλείας της ΠΟΣΠΕΡΤ, που παρενέβη πήρε την απάντηση, ότι «εδώ πλέον γίνονται εργασίες και δεν έχετε καμία δουλειά».

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, λόγω της παρουσίας τεχνικών της ΔΤ στο κτήριο.Οι εν λόγω τενιχκοί βρίσκονται στο μάστερ κοντρόλ φυλασσόμενοι από ΜΑΤ που δεν αφήνουν τους τεχνικούς της ΕΡΤ να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα διά της νομικής οδού καθώς τα μηχανήματα στο ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία  και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.

H ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί άμεσα όσους και όσοες μπορούν να σπεύσουν στο Ραδιομέγαρο για συγκέντρωση.

Λίγα λεπτά μετά τις 6μμ, το ertopen έγραφε:  “Αυτή την ώρα οξύνεται το κλίμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να «καθαρίσουν» το χώρο από αξιοπρεπείς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φωνάζουν «εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής» ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βγάζουν τους μπερέδες για να φορέσουν τα κράνη τους. Σας καλούμε όλους εδώ. Η ΕΡΤ είναι όλων των Ελλήνων πολιτών”.

Στις 19:15 η ανάρτηση του ertopen έγραφε: “Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλης και Π. Κουρουμπλής, όπως και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης εμποδίζονται από τις δυνάμεις καταστολής να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να διαπιστώσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς». Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εμποδίζονται να εισέλθουν σε ένα δημόσιο κτήριο, την ώρα που ύποπτα άτομα με πολιτικά εισέρχονται με συνοδεία των ΜΑΤ. Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό Λαό”.

Aκολούθησε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξαν προπηλακισμοί σε βάρος των συγκεντρωθέντων.

Πηγή enet.gr

makri sta kagela

(στη φωτογραφία η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στα κάγκελα της ΕΡΤ)

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews