Ελλάδα

Αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου

Αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του αστυνομικού που πέρασε χειροπέδες στον Γιώργο Ρουπακιά, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο αστυνομικός, υπογράμμισε ότι είδε μπροστά του έναν άνθρωπο νηφάλιο, ο οποίος είχε ανάψει τσιγάρο και καθόταν στο αυτοκίνητο.

«Τον βλέπω να καπνίζει. Τί έγινε; του λέω. “Δεν ξέρω” μου απαντάει… “Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην πίσω αριστερή ρόδα, βλέπω ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και μέσα στα αίματα. Το παίρνω και το βάζω μέσα στο σακουλάκι. Του λέω, τώρα θα βγείς. Του πέρασα χειροπέδες και τον βάζω στο περιπολικό. Καθοδόν τον ξαναρωτάω τι έγινε. “Δεν ξέρω” μου λέει. Τον ξαναρωτάω. Του λέω εάν το έχεις κάνει θα φανει Dna ή αποτυπώματα στο μαχαίρι.

Μου λέει: “Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας”. Φοβήθηκα ότι μπορεί να είναι συνάδελφος. “Είμαι της Χρυσής Αυγής”, μου είπε. Ηταν νηφάλιος.»

Ο μάρτυρας, μετέφερε τον Ρουπακιά στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου όπου και παρέδωσε το μαχαίρι. Απαντώντας στο εάν μετά την σύλληψη του, τού έχει συμβεί κάτι παράξενο, ο αστυνομικός απάντησε:

«Έχω δεχθεί ανώνυμα τηλεφωνήματα, που χαράκωσαν το αμάξι, όπου έγραψαν μαλάκα, ο αδελφός μου έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, από όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα του κατηγορητηρίου».

Πρόεδρος: Από που θεωρείτε ότι προέρχονται αυτά τα τηλεφωνηματα;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω..

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είχατε άλλη υπόθεση τέτοιας βαρύτητας;

Μάρτυρας: όχι

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews